Bandelės su bulvių koše ir dešrelėmis


2016 01 26 | Autorius: Karolina

Paruošimas:
Didesniame dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska, kad suputotų, tuomet supilkite šiltą pieną, aliejų (vos vos palikite, indui, kuriame tešla kils patepti), sudėkite pasmulkintas mieles ir perplakite. Kepimo sumaišykite su miltais ir juos dalimis, po truputį, vis išmaišant berkite į tešlą. Tešla gaunasi ganėtinai lipni, bet miltų iškart nepadauginkite, suberkite apie 700 g. Dar 100-200 g miltų pridėkite minkydami tešlą ant stalo. Tešla turėtų būti puri, nebelipti prie rankų. Tikslus miltų kiekis priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinių dydžio ir pan. Išminkytą tešlą dėkite į aliejumi pateptą švarų indą, uždenkite maistine plėvele, viršuje pradurkite skylutę ir dėkite kilti į šaldytuvą. Tešlą kildinkite apie 1,5 val. Pakilusią tešlą perminkykite. Turimą kiekį padalinkite į 20 gabaliukų, juos ant miltais nubarstyto stalo iškočiokite į apskritimus, į centrą dėkite šaukštą bulvių košės, dešrelę, kraštus iki įdaro įpjaukite ir supinkite kasele. Paruoštas bandeles palikite dar pusvalandį pakilti (galima 10 min. įkišti į iki 50C pašildytą orkaitę). Patepkite kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 220C įkaitintoje orkaitėje iki kol dailiai apskrus, apie 15 min. Skanios, purios ir labai sočios bandelės.  

Jums reikės:
miltų (apie 1 kg)
kiaušinių (2)
pieno (400 ml)
šviežių mielių (60 g)
cukraus (5 šaukštų)
druskos (1 šaukštelio)
kepimo miltelių (1 šaukštelio)
aliejaus (6 šaukštų)
dešrelių (20)
bulvių košės (20 šaukštų)
kiaušinio (aptepimui)