Rusiškos bandelės su varške (vatruškos)


2015 12 05 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Kefyrą sumaišykite su grietine ir pašildykite, užvirinti nereikia. Į mišinį įmaišykite mieles, cukrų ir tris šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite pastovėti iki kol atsiras burbuliukai ir pasklis mielių kvapas, apie 10 min. Mišinį su jau pradėjusiomis veikti mielėmis pasūdykite, pilkite lydytą ir kiek pravėsusį sviestą, kiaušinius, aliejų. Gerai išmaišykite. Į šį mišinį palaipsniui, kaskart permaišant mediniu šaukštu įsijokite po stiklinę miltų iki kol, kol tešlą bus galima minkyti. Tešlą minkykite ilgokai, apie 15 min. Tuomet porą valandų palikite kilti šiltoje vietoje. Varškę pertrinkite per sietelį. Galite saikingai pagardinti medumi, cukrumi, razinomis. Pakilusią tešlą padalinkite gabaliukais - gali būti tiek mažesni, tiek didesni. Rankomis suformuokite rutuliuką ir jo centrą įspauskite sikline ar mažu stikliuku. Į gautą įdubimą pridėkite varškės. Paruoštas bandeles dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min., trumpam išimkite, ištepkite išplaktu kiaušinio tryniu, grąžinkite į orkaitę ir kepkite dar 5-10 min. Skanios ir sočios bandelės, kurios puikiai tiks su pienu ar arbata.  

Jums reikės:
varškės (500 g)
grietinės (0.5 stiklinės)
kefyro (0.5 stiklinės)
miltų (apie 5 stiklinių)
kiaušinių (3)
sviesto (100 g)
cukraus (6 šaukštų)
sausų mielių (3 šaukštelių)
druskos (žiupsnelio)
aliejaus (3 šaukštų)
trynio (aptepimui) (1)