Omletas orkaitėje su bulvėmis ir kumpiu (frittata)


2015 12 05 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Bulves nuskuskite, supjaustykite plonomis riekelėmis ir sudėkite į keptuvę (geriausiai naudoti špižinę keotuvę, kurią galima statyti į orkaitę). Bulves kepkite apie 10 min. iki kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Bulves pagardinkite druska, pipirais. Svogūnus supjaustykite, baltąsias svogūnų laiškų dalis suberkite į keptuvę su bulvėmis, ten pat berkite ir nedideliais gabaliukais pjaustytą kumpį. Permaišykite. Indelyje išplakite kiaušinius, pieną, suberkite tarkuotą sūrį, žaliąsias svogūnų laišku dalis, pagardinkite druska, pipirais, mėgiamais prieskoniais. Plakinį supilkite į keptuvę. Nemaišant kepkite porą minučių. Keptuvę statykite į iki 200C įkaitintoje orkaitėje ir kepkite 15-20 min. iki kol bulvės bus minkštos, o viršus šiek tiek apkrus. Leiskite iškeptai fritatai nusistovėti 5 min., o tuomet pjaustykite kaip pyragą ir tiekite. Labai sotus ir skanus Italijoje bei Ispanijoje ypač populiarus patiekalas, kuriam galima naudoti ir daugiau įvairių daržovių, grybų, mėsos, paukštienos likučių.

Jums reikės:
kumpio (150 g)
bulvių (1 kg)
svogūnų laiškų (1 pundelio)
pieno (0.5 stiklinės)
aliejaus (2 šaukštų)
parmezano (50 g)
kiaušinių (8)
druskos, pipirų (pagal skonį)