Mielinės spurgos su džemu


2015 10 04 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Sumaišykite pieną ir vandenį, truputį pašildykite. Įmaišykite cukrų ir mieles. Palikite 15 min., kad pradėtų veikti mielės. Tuomet įmuškite kiaušinius, sudėkite kambario temperatūros sviestą, berkite žiupsniuką druskos. Gerai išplakite šluotele. Galiausiai palaipsniui, vis išmaišant berkite miltus. Tikslus jų kiekis priklauso nuo miltų kokybės, kiaušinių dydžio. Tešla neturėtų būti pernelyg minkšta, bet ji turi būti lengvai minkoma, tad miltų nepadauginkite. Tešlą pridenkite rankšluostuku ir palikite kilti apie pusantros valandos. Tūris turėtų padvigubėti. Pakilusią tešlą perminkykite ir iškočiokite į 1 cm pločio lakštą, jame stikline išspauskite apskritimus. Juos palikite dar pusvalandžiui. Apskritimai dar pakils ir taps panašesni į spurgas. Spurgas virkite įkaitintuose riebaluose iki kol apskrus. Jeigu spurgų vidus neiškepa, tai riebalai pernelyg įkaito, pamažinkite ugnį. Iškeptas spurgas sudėkite ant popierinių rankšluostukų, kad susigertų riebalų perteklius. Galiausiai į spurgas konditeriniu švirkštu įspauskite šiek tiek džemo. Jas taip pat galite apiberti cukraus pudra. Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 40 ganėtinai didelių spurgų. Skaniausios kol dar šiltos!

Jums reikės:
pieno (500 ml)
šilto vandens (0.5 stiklinės)
sausų mielių (10 g)
kiaušinių (2)
sviesto (130 g)
cukraus (3 šaukštų)
miltų (400 - 500 g)
druskos (žiupsnelio)
džemo (1 stiklinės)