Apelsininis desertas


2015 05 28 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Sviestą išlydykite, suberkite cukrų ir ant nedidelės ugnies, nuolat maišant užvirinkite. Užvirus suberkite nutarkuotą apelsino žievelę ir pusės apelsino sultis, įberkite maistinių dažų (nebūtina). Į verdančią masę sudėkite grietinę, dar kartą užvirinkite, nuolat maišykite. Masei atvėsus įsijokite pieno miltelius (jų galite įsigyti didesniuose prekybos centruose arba specializuotose prieskonių, kulinarijos parduotuvėse), gerai išmaišykite, sudėkite į formeles arba masę sukrėskite į konditerinį švirkštą ir išspauskite į indelius. Desertus sudėkite į šaldymo kamerą, šaldykite 20 min. ir tiekite arba perdėkite į šaldytuvą ir tiekite vėliau. Tiekiant papuoškite apelsinų, gabaliukais, mėtomis. Desertas ypač tinka prie stiprios, juodos arbatos arba kavos.  

Jums reikės:
sviesto (100 g)
cukraus (100 g)
grietinės (150 g)
sausų pieno miltelių (350 g)
apelsinas (1)
oranžiniai maisto dažai (ant peilio galiuko)