Paprastas varškės pyragas


2015 05 25 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Minkštą sviestą (truputį pasilikite formai patepti), 1 stiklinę cukraus ir miltus ištrinkite iki vienalytės konsistencijos, berkite druskos ir sodos, permaišykite. 2/3 tešlos paskirstykite ant sviestu išteptos ir kepimo popieriumi išklotos formos. Paslėkite delnais. Iš šonų, jeigu norite, galite suformuoti sieneles. Varškę pertrinkite, sumaišykite su kiaušiniais, likusia 1 stikline cukraus, keliais lašais vanilės ekstrakto. Išplakite iki vienalytės konsistencijos. Varškės masę paskirstykite ant tešlos. Ant viršaus sudėkite likusią tešlą. Viską paslėkite, palyginkite delnais. Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 min. Varškės masę galite pagardinti mėgiamais riešutais, džiovintais vaisiais ir uogomis, sauja kokoso drožlių.

Jums reikės:
sviesto arba margarino (150 g)
miltų (2 stiklinės)
druskos (0.5 šaukštelio)
sodos (0.5 šaukštelio)
cukraus (2 stiklinės)
varškės (500 g)
kiaušiniai (5)
vanilės ekstrakto (keletas lašų)