Soti makaronų ir maltos mėsos sriuba


2015 04 14 | Autorius: Aistė

Paruošimas:
Faršą apkepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, gardinkite druska, pipirais. Berkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, tarkuotas morkas ir patroškinkite 5-10 min. Viską perkelkite į puodą, suverskite pasmulkintus konservuotus pomidorus su visu skysčiu, pilkite sultinį. Dėkite lauro lapelį, mėgstantys aštriau gali berti čili pipiro ar kitų mėgiamų prieskonių. Užvirkite sriubą, sumažinkite ugnį ir virkite 30 min. Į sriubą berkite makaronus ir virkite iki tol, kol bus minkšti. Jeigu norite, tai tiekiant išpilstykite sriubą į dubenėlius, uždėkite po mažą gabaliuką mocarelos sūrio ir 10 min. palaikykite iki 250C įkaitintoje orkaitėje iki kol sūris išsilydys. Patiekiant užberkite baziliko.  

Jums reikės:
jautienos faršo (300 g)
svogūnas (1)
česnako (2 - 3 skiltelės)
morkos (2)
konservuotų pomidorų (400 g)
sultinio (750 ml)
nevirtų makaronų (150 g)
druskos, pipirų, čili, lauro lapelis (šiek tiek)