7 neįprasti druskos panaudojimo būdai


2013 11 10 | Autorius: Klaudija, mama.lt

7 neįprasti druskos panaudojimo būdai

Esame pratusios druską kasdien naudoti maisto sūdymui, tačiau šis puikus prieskonis gali pasitarnauti ne tik intensyvinant skonį, bet ir išsaugant nesūdyto maisto savybes ar palengvinant gaminimą.

1. Karštu metų laiku sviestas netirps, jei sviestinę apsuksime servetėle, suvilgyta sūdytame vandenyje.

2. Riebalai kepimo metu mažiau taškysis, jei į keptuvę įbersime truputį druskos.

3. Kad sausainiai orkaitėje neprisviltų, po formomis reikia paberti truputį druskos.

4. Žuvį, kvepiančią maurais, reikia išplauti stipriame šaltame druskos tirpale.

5. Valant slidžią žuvį, pirštus reikia pamerkti į druską – tai palengvins darbą.

6. Įtrūkę kiaušiniai neišbėgs, jei virsime juos sudytame vandenyje.

7. Vabalų pašalinimui iš daržovių, prieš virimą daržoves reikia panardinti į sūdytą vandenį.