100 kcal lentelė


2006 11 06 | Šaltinis: Edieta.lt

100 kcal lentelė

Riebalai, padažai

sviestas – 15 g, apytiksliai du trečdaliai degtukų dėžutės dydžio. Galima sutepti du sumuštiniusmajonezas – 2 valgomieji šaukštaimargarinas – 15 g – kaip ir sviestastaukai – apie 10 g – plonas gabalėliskečupas – 3 – 4 valgomieji šaukštaiaugalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas

Mėsa, žuvis

kiauliena – 80 g – nedidelis „žalias“ eskalopas jautiena – 80 g – nedidelis „žalias“ eskalopassubproduktai (išskyrus lengvus) – 60 g kepenėlių kotletas arba 3 valgomieji šaukštai supjaustytų troškintų inkstųpaukštiena – vištos krūtinėlėžuvis – 150 g liesos menkės arba 50 – 60 g riebaus eršketovirta dešra – 3 gabalėliai, kurių storis neviršija 1 cmdešrelės – 2 vnt.rūkyti gaminiai – rūkytos vištos sparnelis arba 5 – 6 rūkytos dešros ratukaikiaušiniai – didelis kiaušinis arba atskirai 5 – 6 baltymai arba 2 tryniai.

Pienas, pieno produktai

pienas – stiklinėvarškė – 25-50 g, priklausomai nuo riebumo (varškės sūris jau daugiau nei 100 kcal)grietinė – 4 – 5 valomieji šaukštaigrietinėlė – truputį mažiau nei pusė stiklinėssūris – 25 g – 2 ploni gabalėliai sumuštiniuijogurtas – nepilnas 125 g indeliskefyras – stiklinė, netgi truputį daugiau

Duona, duonos gaminiai, kruopos

juoda duona – riekelėbalta duona – riekelėmakaronai – nedidelė porcija, be padažųavižiniai dribsniai, javainiai – trys puodeliaibet kokia košė vandens pagrindu – apytiksliai 5 – 6 valgomieji šaukštaižirniai, pupelės – 25g – 3 – 4 valgomieji paruošto produkto šaukštai

Daržovės

kopūstai – 1 kgmorkos – 3 – 4 dideli vienetaibulvės – viena didelė arba dvi vidutinio dydžio bulvėsburokas – stambussvogūnai – 200 g – 3 galvutės

Vaisiai

bananai – 1 vnt. (net mažiau)obuoliai – 2 vnt. – arba 1 labai didelisapelsinai – 1 didelis arba du vidutinio dydžiomandarinai – 4 vnt.greipfrutas – 1 vnt.kriaušė – 1 didelė arba 2 mažosvynuogės – 100 g – apytiksliai 15 – 20 stambių uogų

Riešutai

Bet kokie – apytiksliai 15 g – 2 valgomieji šaukštai

Saldumynai

džiovinti vaisiai – 3 – 4 vienetaiSutirštintas pienas – 1 valgomasis šaukštasuogienė – 2 – 3 valgomieji šaukštaitortas – pusė gabalėlio (40 – 60 g)saldainiai – 1,5 vienetošokoladas – 1/6 plytelėssausainiai – 3 vnt.cukrus – 5 gabalėliai po 5 g arba 5 arbatiniai šaukšteliaiblynai – 2 vnt.ledai – 80 g.