Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Padažai ir prieskoniai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-06-02 11:32

Ka jus manot apie prieskonius ir padazus is pokeliu? Ar naudojat tokius?Kaip Magi,Knorr ar dar kokiu nors kitu firmu?
Asmeniskai man tai labai geras dalykas.kartais kai nesumastau ka padaryti valgyt praeinu as pro lentynas su siu firmu prieskoniais ir padazais ir pasirankioju ideju.Ant pokelio jau nupiestas patiekalas,surasyta kokiu produktu riekia siam patiekalui ,susiperku ir padarau.Papildomai prieskoniu jau nebededu.Tokiai seimininkei kaip as tai geras dalykas.

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-06-02 11:42

Man paskutiniu metu labai patiko gatavi marinatai, kurie parduodami skystu pavidalu. Įpili į normą marinuoti mėsytę ir labai skaniai gaunasi. Pastarąjį kartą marinavau vištų sparnelius su medaus skonio marinatu (parą laikiau marinate). Gavosi labai skaniai Apsimoka pirkti.
Įvairiausius vegetos tipo prieskonius vartojame labai retai, nebent pusryčiams kiaušinienę paskaniname. Labiau mėgstame grynus, ne mišinius: lauro lapus (patys auginame lauro medį, tai nusiskiname šviežius), juodus pipirus, baziliką, mairūną ir pan.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-06-02 11:47

Oh,cia tai geras dalykas turi but tie marinatai. mes vasara megstam pagrilinti,tai tokie marinatai butu labai saunu.reiktu pas mus pasidairyti tokiu dalyku.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-06-06 22:42

Retokai perku gatavus padažus, dažniau darau savus. Bet kiek nusipirkau - nenusivyliau 8)

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-09-30 16:10

gal kas žinote, kaip pasidaryti tokį padažiuką kaip Čili picerijoje, kur ant staliukų būna stikliniuose buteliukuose?

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-01 16:17

maja,tu ,ziuriu,alpsti nuo cili picerijos maisto

As tu padazu irgi neperku,na,kartais nebent marinatu mesai grilyje kepti. Bet kazkaip karta nusipirkau ir pati pagal skoni sugebejau pasidaryti beveik toki paty kaoip pirktini,tik maniskis man dar net skanesnis

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-12 16:16

na,pvz mesai(kiaulienai,jautienai)darau toki: pomidoru padaza pakaitinu,ipilu vyno,siek tiek majonezo,ismaisau. Pridedu prieskoniu. Gaunas toks skystas raudonas marinatas. I sandaru maiseli ji supilu,sudedu mesos greizinelius ir laikau saldytuve,kol prisimarinuoja.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-19 14:32

Kokius prieskonius naudojate gamindamos valgį: pirktus parduotuvėje ar užaugintus namuose ant palangės, vasarą sode?
Vakar per paskaitą sužinojau (na, gal jūs tai žinote seniai), kad natrio gliutamatas, kurio yra daugelyje prieskonių mišinių, gali kenkti sveikatai. Žmogaus organizme, jeigu jau yra vėžinių ląstelių, jos pradeda daugintis dar greičiau. O jeigu tas vėžiukas sėdi centrinėje nervų sistemoje, tai jam natrio gliutamatas patinka dar labiau. :shock:

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-20 00:18

Senokai girdėjau, kad visokie prieskoniai, a la vegetos, magi ir kiti sultinio kubeliai ir t.t. turi kenksmingų priedų. Nuo to laiko jų nebenaudoju. Šį bei tą užsiauginu ant palangės, o jeigu perku, tai tik "grynus" prieskonius - t.y. konkrečias žoleles, o ne neaiškius mišinius.
Beje, tų pačių negerųjų priedų turi ir visokios sausos sriubos pakeliuose, krabų lazdelės ir pan.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-20 00:58

Na aš šito tai nežinojau, kad pirktiniai prieskoniai kenkia sveikata, vsio reiks ir man jų nebepirkti, o pačiai augintis pradėti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-20 01:19

QUOTE(Baltutė)
Na aš šito tai nežinojau, kad pirktiniai prieskoniai kenkia sveikata, vsio reiks ir man jų nebepirkti, o pačiai augintis pradėti.


Baltute, kalbama ne apie visus prieskonius, o tik apie kai kuriuos, savo sudėtyje turinčius natrio gliutamato. Ar jo yra, būna parašyta ant pakelio. Dažniausiai šio priedo dedama į prieskonių mišinius.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-20 09:14

Na sriubų ir padažų iš pakelių tai aš apskritai nepripažįstu ir nenaudoju. Prieskoniams dažniausiai perku kiekvieną žolę atskirai. O dabar dar seksiu, kur yra gliutamato :x

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-14 00:50

Atradau įdomų dalykėlį - ten, kur parduodami sveriami prieskoniai, esama labai neblogų mišinių be druskų ir to nelemto gliutamato :lux Konkrečiau reikia klausti pardavėjų. Mano šeimynai labiausiai patiko toks "Chimichuri" - tinka į daugelį patiekalų, labai gardus

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-12 11:20

Dazniausiai perku ''Santa Marios " prieskonius . Daznai naudojame vegetos prieskonius - jie einamiausi , mums ir druska atstoja user posted image

 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-09-30 16:32

Padažus iš pakelio nenaudoju, o preskonius labai netgi naudoju, labai geras dalykas.. :)







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-10-10 18:17

Megstu ir naudoju prieskonius ir kulinarijai, ir konditerijai. Maistas man turi but skanus ir kvapnus


 
 
 
 
Sukurtos temos: 25   Diskusijose pasisake: 3423
 
2008-10-10 20:25

as naudoju ir prieskonius ir padaza vieninteli pievagrybiu  naudoju ten reikia tik ipilti stikline pieno ir puses stiklines vandens bet mes dar su vyru svogunu prisikepinam i ta padaza gaunasi labai skanus padazas ji naudoju ir ant kepsniu ir ant bulvyciu fri,zodziu dera jis prie daug ko







Lilypie Pregnancy tickers


 
 
 
 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 247
 
2008-10-18 20:20

Mes irgi naudojam tiek prieskonius tiek padažus iš pakelių. Juos labai paprasta pasigaminti ir jie paįvairina kasdieninį meniu. Siūlau visoms paragauti GallinaBlanca padažus. Darau ir su makaronais, kepu kalafiorą orkiatėj ir dar visur kur. Labai skanu


 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 152
 
2008-11-09 18:58

 as  tik santa maria skystus marinatus naudoju, labai patogu jei reikia kokia mesyte paruosti uzpili marinatu palaikai apie val ir mesyte is marinuota . o padazu nenaudoju


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 19
 
2009-02-16 19:26

Kažkaip marinatus visada naudoju savo gamybos, padažų keleta buvau nusipirkusi, bet man nepatiko, o ir gan brangiai išeina, o prieskonių tai naudoju labai daug.


 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Padažai ir prieskoniai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Milena