Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Kepsniai ir kepsneliai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
2
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-01-05 15:52

Visteinos file pamarinuoju tada dedu i skarda kepu, kai beveik gatava dedu ant virsaus virtus ryzius sumaisytus su majonezu, ir dar ant virsaus tarkuoto surio, tada dar pakepu kol suris apskrunda ir skanaus

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-10-17 16:55

Megstu tokius kepinukus: pasiruosiu farsa kaip kotletams, tada is folijos prisikarpau kvadratu, i ju viduri dedu cukinijos griezineli, ant jo is mesos padaryta kotleta, ant sio tarkuotu morku ziupsneli, o ant ju dar surio uztarkuoju. Tada priesingus folijos kampus suspaudziu, zodziu gaunasi kaip svoguno stiebas, ir kepu juos orkaitej apie pusvalandi. Kartais kai sveciu laukiu juos kepu, visiems buna idomu, ka ras viduje


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-10-17 17:01

Kristele o kokio didžio darai?






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-10-17 19:45

Mazdaug tokius kaip kotletus, kad ant tos cukinijos tilptu, kokiu poros cm aukscio


 
 
 
 
Sukurtos temos: 15   Diskusijose pasisake: 2703
 
2008-10-17 21:55

kristale 2008 10 17    

Megstu tokius kepinukus: pasiruosiu farsa kaip kotletams, tada is folijos prisikarpau kvadratu, i ju viduri dedu cukinijos griezineli, ant jo is mesos padaryta kotleta, ant sio tarkuotu morku ziupsneli, o ant ju dar surio uztarkuoju. Tada priesingus folijos kampus suspaudziu, zodziu gaynasi kaip svoguno steibas, ir kepu juos orkaitej apie pusvalandi. Kartais kai sveciu laukiu juos kepu, visiems buna idomu, ka ras viduje

liux patiekalas kristale
 

Ir as tokius panasius darau :)

tik mesytej padarau duobute ir idedu pakepintu darzoviu (cukinija, morkos, svogunai, paprika ir ko tik turiu) o aplink mesyte apdelioju bulviu griezinelius, bei uzbarstau ant mesytes surio tarkuoto,bei folios kampus suspaudziu.....

mano seimynai labai patiko, teko ir svecius vaisint, liko patenkinti :)


 



 


 


http://muzospalyteta.edicypages.com/lt  myliu rankdarbius

 
 
 
 
Sukurtos temos: 25   Diskusijose pasisake: 3423
 
2008-10-29 19:35

musu megstamiausi sitie kepsniukai:

reikia mesytes(kiaulienos) gali buti karbonadine ar kokia soninuke supjaustyti gabaliukais panasiai kaip spirguciai bet didesni kad butu

prieskoniu pagal skoni(as dedu cesnako ir vegetos)

tada  (mazdaug ant kilogramo mesytes) 4 kiausiniai pries pilant ant mesytes truputi paplakti

tada majonezo 4 saukstai(kiek dedat kiausiniu tiek dedasi majonezo ir krakmolo)

ir 4 saukstai krakmolo

viska ismaisyti,gaunasi kaip blyninej tesloj mesos gabaliukai na gal biski tik tirstesne mase gaunasi ir kepti ant ikaitintos keptuves formuojant kepsniukus,apkepti is vienos ir is kitos puses,labai labai skanu

P.S galite is vakaro taip pasidaryti mesyte tai ji buna tokia issimarinavus,labai greita ir skanu galima aisku ir orkaitej kepti ir galima viska ta pati daryti tik is farso(farsas gali buti betkoks ir kiaulienos ir maisytas kiaulienos-jautienos,zodziu pagal skoni) irgi labai skanu ir greita.Skanaus







Lilypie Pregnancy tickers


 
 
 
 
Sukurtos temos: 6   Diskusijose pasisake: 1652
 
2008-10-29 19:48

zemuoge 2008 10 29    

musu megstamiausi sitie kepsniukai:

reikia mesytes(kiaulienos) gali buti karbonadine ar kokia soninuke supjaustyti gabaliukais panasiai kaip spirguciai bet didesni kad butu

prieskoniu pagal skoni(as dedu cesnako ir vegetos)

tada  (mazdaug ant kilogramo mesytes) 4 kiausiniai pries pilant ant mesytes truputi paplakti

tada majonezo 4 saukstai(kiek dedat kiausiniu tiek dedasi majonezo ir krakmolo)

ir 4 saukstai krakmolo

viska ismaisyti,gaunasi kaip blyninej tesloj mesos gabaliukai na gal biski tik tirstesne mase gaunasi ir kepti ant ikaitintos keptuves formuojant kepsniukus,apkepti is vienos ir is kitos puses,labai labai skanu

Ir as tokius kepu,tik dazniausiai dedu paukstienos file,minkstesne mesyte.

 

 


Paskutinį kartą redagavo: dvynka (2008-10-29 20:46)

 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-08-04 07:25

kristale 2008 10 17    

Megstu tokius kepinukus: pasiruosiu farsa kaip kotletams, tada is folijos prisikarpau kvadratu, i ju viduri dedu cukinijos griezineli, ant jo is mesos padaryta kotleta, ant sio tarkuotu morku ziupsneli, o ant ju dar surio uztarkuoju. Tada priesingus folijos kampus suspaudziu, zodziu gaunasi kaip svoguno stiebas, ir kepu juos orkaitej apie pusvalandi. Kartais kai sveciu laukiu juos kepu, visiems buna idomu, ka ras viduje

 

 

Turetu buti skanu isbandysim, kazkaip maniskis jau nori kazko naujo, as siaip nelabai megeja gaminti tai pas jus pasisemiu minciu.aciukas uz idejas

 



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 8078
 
2009-08-05 16:25

Ir aš manau pabandysiu pagamint tuos kepsniukus,tik kažin vietoj cukinijos baklažanas tiks?


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 1
 
2010-07-22 14:09

Praejusia savaite Maximoj nusipirkau nauja receptu knygele "Patiekalai ant grotelių" Knygeles kaina nedidele, receptai superiniai ir lengvai paruosiami... kelis receptus jau ismeginau namuose orkaiteje ir su draugais grilio vakarely :) savo kulinariniais sugebejimais nustebinau ne tik save, bet ir kitus :) :) :) :)
siulau ir jums ismeginti viena 

 

"Vištienos kebabas"

3-4 asmenims
Gaminimo trukmė 20 min.

700 g vištų krūtinėlių filė
250 g mėgstamų daržovių
1 šaukštelis raudonosios paprikos prieskonių
1 šaukštelis citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
druskos
maltų juodųjų pipirų

Vištieną ir daržoves supjaustykite stambesniais kubeliais. Verkite 1 gabaliuką vištienos, po to vieną gabaliuką daržovės ir t. t. Pagardinkite raudonąja paprika, druska ir pipirais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Abi puses kepkite po 6 minutes. Patiekite su šviežiomis daržovėmis.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 1
 
2011-03-25 12:37

2005 05 20     Mano seima labai megsta vistienos kepsnelius Reikes vistienos krutineles supjaustytos gabaliukais , tarkuoto surio , kiausinio , majonezo pagal skoni , zalio supjaustyto svoguno , siek tiek krakmolo ir prieskoniu pagal skoni . Viska gerai ismaisyti , kepti keptuveje . Prie ju labai tinka bulviu kose ir grietines -sviesto padazas :lux


Labai skanus kepsniukai,kepiau siandien :lux:


Paskutinį kartą redagavo: sindi (2011-03-25 12:38)

 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 10
 
2011-12-12 22:27

 Neseniai radau šį receptą internete: 

Kepsniai ir kepsneliai
" />

Dalinuosi su tomis, kurios ieško, ką įdomaus pagaminti savo mylimai šeimai arba nežinančioms, ką ruošti Kalėdoms (manau, šitas bus vienas svarbiausių valgių ant stalo).


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 1
 
2012-07-10 23:05

 paimu vištienos krūtinėlę ar filę, ją smulkiai supjaustau, tada beriu prieskonius, 2 šaukštus valgomus krakmolo, 2 kiaušinius, sviesto,česnako ir viską išmaišau.palieku stovėt keliom valandom, :)
kepame kaip blynelius, į keptuve dedu su šaukštu :)
kiaušinių ir krakmolo proporcijos didėja priklausomai nuo mėsos kiekio ;) ))
mėsytė tiesiog burnoje tirpsta ;) )))))


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 7
 
2017-02-06 03:09

Aš tai mėgstu tuos vadinamus "jautienos steikus" - nieko mandro nereikia, kokybiška jautiena, druska ir pipirai. Tik neretai perkepu. Gal gaspadynės pasidalins kokiomis nors idėjomis kaip negadinant kepsnio struktūros (nepjaustant tūkstančius kartų) nustatyti iškepimo lygį?


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 8
 
2017-02-27 06:30

Žinot, aš kartais paieškau vaizdo įrašų, kaip rekomenduoja tą ar aną kepti, kažkaip geriau įsimenu tada. Tai čia va https://www.iki.lt/maisto-kultura/receptai/kokia-ideali-kepsnio-ruosimo-trukme radau, kaip iškept tą jautienos steiką vadinamą, kur su krauju viduj būna. Ir kad neperkept. Ir labai sveika, ir skanu :) )

 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 3
 
2018-12-02 00:25

Man pats skaniausias yra lokio kepsnys, labai dažnai gaminu jį:

Ingredientai:

  • kiaulienos sprandinė arba kumpis (naudojau sprandinę)
  • provanso žolelės
  • druska, pipirai
  • morkos
  • svogūnai
  • majonezas (nebūtinai) – 1 valg. šaukšt.
  • garstyčios – 2 valg. šaukšt.
  • medus – 1-2 valg. šaukšt.
  • fermentinis sūris

Gaminimo eiga:
1. Pradžioje mėsą supjaustykite maždaug 1 centimetro storio riekelėmis. Pabarstykite su druska, pipirais bei provanso žolelėmis. Pastatykite vėsiai.

2. Tuomet supjaustykite svogūnus pusžiedžiais (galite ir smulkiau), morkas – plonais griežinėliais. Daržoves apkepinkite keptuvėje, kol jos šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite bei įdėkite šaukštą majonezo.

3. Tada garstyčias sumaišykite su medumi bei šiuo mišiniu aptepkite, sudėtą į kepimo skardą, mėsą.

4. Po to ant kepsnių sudėkite daržoves bei dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20-25 minutes.

5. Kepsnius ištraukite bei apibarstykite su sūriu. Dar pakepkite, kol gražiai išsilydys sūris.

6. Galiausiai patiekite su mėgiamomis daržovėmis, ryžiais arba bulvėmis.

Patarimas: Svarbu neperkepkite, kad kepsniai išliktų sultingi bei mėsa neišdžiūtų.


Paskutinį kartą redagavo: ElenaD (2018-12-02 00:27)

 
 

2
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Kepsniai ir kepsneliai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (179)