Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Kepsniai ir kepsneliai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-07 17:28

Turbūt visos kepate kokius nors kepsnius ir kiekviena turite kokį unikalų receptą. Pasidalinkite jais su visom! Aš asmeniskai labai mėgstu kiaulienos kepsnelius.

Į orkaitės skardą,arba į keptuvę,jei darote dviems ar trims asmenims pridėti sviesto drožlių,ant jų - pjaustytų juostelėmis svogūnų,kad susidarytų nemažas jų sluoksnis. Tada ant svogūnų dėti plonais griežinėliais pjaustytą išmarinuotą prieskoniuose kiaulieną per visa skardą ir juos aptepti majonezu. Tada ant viršaus dėti tarkuoto fermentinio sūrio arba,jei riebumas yra apie 50%,tai pjaustyto grie-žinėliais ir kepti,kol kiauliena suminkštės ir išsilydys sūris. Gardumėlis
Patiekti su virtomis,keptomis bulvėmis arba su ryžiais.

O kokie jūsų išradimai?

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-07 18:14

Mano šeimyna mėgsta kai darau taip: apkeptų karbonadžiukų viršų ištepu majonezu, tada ant viršaus uždedu kepintų pievagrybių ir užbarstau ant viršaus tarkuoto sūrio, taip paruoštus kepsniukus kišu orkaitėn ir kai išsilydo sūris traukiu lauk

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-08 11:36

Vakar kepiau tokius kepsnius - į skardą ant jautienos sudėjau svogūnus pjaustytus, kečupo, majonezo, truputį aliejaus įpyliau ir vandens. Kepiau orkaitėj, uždengus. Prieš pabaigą kepimo sūrio tarkuoto uždėjau. Tokius kepsnius maniškiai labai mėgsta.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-10-11 16:05

Raganų kepsnys Į skardą dedamas sluoksnis supjaustytų bulvių (su prieskoniais), sluoksnis faršo, paruošto kaip kotletams, vėl sluoksnis bulvių. Tada daug svogūnų ir kepama orkaitėj (pas mane 5 cm storio iškepa per valandą). Baigiant kepti ant viršaus užbarstoma tarkuoto sūrio.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-20 09:13

Savaitgaliui kepsiu tokius kepsniukus:Išmusti kiaulienos ar jautienos kepsniukus,pabarstyti prieskoniais,ištepti garstyčiom vieną pusę.Tada ant garstyčių dėti konservuotų ananasų ir lydyto sūrio,kepsniukus susukti,kad geriau laikytųsi galima mediniais smeigtukais persmeigti.Ir paruoštus kepsnius apvolioti kiaušinyje-miltuose-kiaušinyje-džiuvėsiuose,kepti keptuvėje ant silpnos ugnies.Gan paprast ir skanu :@---

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-20 09:21

Mano seima labai megsta vistienos kepsnelius Reikes vistienos krutineles supjaustytos gabaliukais , tarkuoto surio , kiausinio , majonezo pagal skoni , zalio supjaustyto svoguno , siek tiek krakmolo ir prieskoniu pagal skoni . Viska gerai ismaisyti , kepti keptuveje . Prie ju labai tinka bulviu kose ir grietines -sviesto padazas :lux

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-20 17:29

Į skardą pilu aliejaus, dedu sluoksnį žiedeliais pjaustytų svogūnų, sluoksnį maltos mėsos, sluoksnį tarkuotų morkų. Viską aptepu majonezu, sumaišytu su pomidorų padažu. Barstau tarkuotu sūriu. Kepu orkaitėje apie 50 min. Valgome su virtomis bulvėmis.
Puikus kepsnys! Susluoksniavimas neužima daug laiko, todėl dažniausiai kepu prieš egzaminus

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-17 21:14

Vištienos filę 30 min. marinuojame vyne. Skardą paslakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame vištienos filę, pabarstom prieskoniais, ant viršaus uždedame išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius, gausiai pabarstome tarkuotu suriu.
Kepame orkaitėje apie 30 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 180.
Valgyti su daržovėm. Skanaus!

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-17 21:27

Aš kartais kepsnius gaminu panašiai, kaip čia paminėta, tik su šiokiom tokiom variacijom.
Ant kepimo popieriaus dedu daug griežinėliais pjaustytų morkų, tada išmuštos mėsos, ant jos svogūnų, grybų, majonezo ir sūrio. Ir kepu orkaitėj

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-18 20:22

Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.
Skanaus!

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-18 22:03

tigre, jei nedėti svogūnų, tai receptukas kaip "Prancūziška mėsa". Liaudyje dažniau vadinama "miaso po francuzki" Mes labai labai mėgstame ir esant progai ar pasiilgę darome.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-19 16:47

Kaip ir žadėjau mano receptas (irgi greita ir skanu)

KEPSNIAI SU PIEVAGRYBIAIS

Kiaulieną (jautieną) plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos supjaustytus pievagrybius, po to išvirtus su prieskoniais ir sumaišytus su majonezu ryžius ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 45 min. (Aš kepu 3 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200. Skanaus!

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-19 21:27

Dėmesio dėmesio, dėl "miasos po francuzki" ), ant viršaus barstyti pipiriukų ir druskos (pagal skonį),
sluoksnis pusilgiais pjaustytais svogūnais (bet ne per smulkiai, ilgais makaronais ar kaip paaiškinti),
po to porą nemažų sutarkuotų morkų, kad uždengtų svogūnus,
3 šaukštus grietinės patepti skirtingose skardos vietose (ji tirps viduje ir bus niam niam),
sluoksnis plokštukais (bet ne itin storais, apie du mm) supjaustytų bulvių (lygus sluoksnis).
Bulvės gerai aptepamos Vilniaus majonezu, tokiu sluoksniu, lyg pyragą keptumėte. Ir burokine tarka sutarkuotas fermentinis sūris, juo uždengti visą majonezą.

Kepam 180 laipsnių apie 40 - 45 min. Reikia žiūrėti, kai sūris jau kaip skūrelė, toks rusvai auksinis, galima valgyti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-11-12 19:20

Galiu pasiūlyti tikrai paparastus ir skanius kepsniukus Kas mėgsta į faršaą galima įdėti maltų grybų.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-12-05 14:34

Megstu šiuos kepsniukus

Išmušame mesa , apvoliojame miltuose ir viena puse apkepiname .Ant apkepintos puses dedame virtos ar rukytos dešros supjaustytos kubeliais arba piršteliais. Pakepiname ant sviesto morkas su svogunais ir užpilame ant viršaus , po to pilame pomidoru padaža , o ant viršaus tarkuota suri . Kepame kol išsilydis suris

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-04-23 14:36

"Čičinsko" kepsniai - tai faršo "piršteliai" apsukti tešla ir iškepti riebaluose. Paprastai valgoma su kons. agurkėliais, pomidorų padažu ir pamarinuotais svogūnais.
Tešlai: 200g virtų sutrintų bulvių, 200g varškės, kiaušinis, stiklinė kefyro, pusė šaukštelio sodos, miltų, druskos. Išminkius kočioti, pjaustyti juostelėmis ir apsukti prieskoniuoto faršo pailgas "dešreles".

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-05-17 10:56

o kiaulės kepsneliai visada kepami orkaitėje ar galima ir keptuvėje? ir ar iškeptų orkaitėje, jei tik pamarinuočiau, bet nedėčiau jokių priedų? nes vaikas su priedais nevalgo.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-05-17 12:24

(zojacosmo @ May 17 2007, 09:56 AM) [snapback]498285[/snapback]

ir ar iškeptų orkaitėje, jei tik pamarinuočiau, bet nedėčiau jokių priedų? nes vaikas su priedais nevalgo.


iskeptu, o koks gi jiems skirtumas,ar su priedais,ar be priedu.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-05-17 13:12

Kai nesinori ilgai gaišti virtuvėje, imu pamuštų kiaulienos sprandinės gabalų, garokai pabarstau Saldvos prieskoniais kepsniams, tada - į kepimo rankovę, ar maišą, į orkaitę, ir čirškinasi ten savo sultyse kokias 40-50 min (priklausomai nuo kepsnių storio). Svarbiauisa neperkepti, tada tiesiog tirpsta burnoj.

Iš vištienos krūtinėlės: iškepti keptuvėje krūtinėlės kepsniukus, ant jų dėti konservuotų persikų puseles ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Orkaitėje pakepti, kol sūris išsilydys. Aš mėgstu užpilti sviesto - grietinės padažiuko. O tada dar patiekus su ryžiais ir kokiais vaisiais, pvz obuoliais iš kompoto, vynuogėm, džiovintom slyvom, abrikosais... ar šiaip prie vištienos tinkančiom salotom...

Hmmm... jaučiu teks parduotuvėn traukt, ir aš mėsos užsimaniau

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-05-18 17:45

Kiauliena - skanu ir paprasta
(4 porcijos)

500 g kiaulienos file , supjautytos 1-1,5 cm storio gabalais
2-3 svogūnai
2-3 morkos
majonezas

1. Imam mėsą, gabaliukus truputį pamušame, papipirinam ir pasūdom bei apkepam iš kiekvienos pusės. Dedam į kepimo formą vienu sluoksniu.
2. Imam svogūnus, nulupam. Besišluostydami ašaras, smulkiai supjaustom. Apkepam ir dedam vienodu sluosniu ant mėsos.
3. Imam morkas, nulupam, nuplaunam. Sutarkuojam burokine trintuve ir apkepam. Dedam ant mėsos vienodu sluoksniu.
4. Leidžiam truputį ataušti, užpilam majonezo (ne per daug - nes bus per riebu). Į orkaitę 20 minučių ir skanaus!



 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Kepsniai ir kepsneliai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (175)
Kajus