Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Šaltibarščiai ir...
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
2
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-02 20:22

Oi, mamos, šeštadienį pridariau dideliausią puodą šaltibarščių. Oi kaip skanu buvo :lux Su šviežiais svogūnų laiškais iš sodo... Mmmm... Įtariu, kad šią savatę vėl darysiu
Tiesa, aš vietoj kefyro dedu grietinę ir ją skiedžiu vandeniu. Kai kurie žmonės dėl tam tikrų priežasčių Reiškia, nenuodingi.
Oi koks skanumėlis...

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-15 15:11

o as nusipirkau maximoje "saldzios sriubos"(pakelyje) ir pasidariau...oi,niam niam... :roll: labai patiko,kad ten sudeti buvo ir dziovinti vaisiai,tiesa,ju nedaug ten buvo,bet dabar zinau,kokius vaisius deti...bet daugiau nieko ir nedejau,nes nebezinojau,ar makaronus(kukulius)deti i ta pati puoda kaip ir vaisius.tai nutariau nerizikuoti ir visai nedejau...bijojau sriuba sugadint.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-05-15 20:16

buna padeta prie kisieliu,zele ir panasiu dalykeliu.man atrodo,net firma ta pati,kur zele gamina,berods "gerove"...taip ir vadinasi-"saldi sriuba" :wink:

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-06-22 22:39

O aš kartais darau šaltibarsčius iš rugštinių

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-06-22 22:56

Na, kalbėjot čia apie šaltibarščius ir... žiūriu, mano skonis su daugumos nesutampa. kefyras, grietinė... O aš tai kaip nenormali - man šaltibarščiai turi būti tokie valgykliniai, gerokai vandeniu atskiesti. kai vien kefyras - man per riebu. Su pienu skiesti irgi bandžiau - ne tas

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-09-23 15:30

o as saltibarsciam is vis imu tik piena, jokio kefyro, jokios grietines, o kiti priedai kaip ir pas kitas, burokeliai silpnai marinuoti, nors iki minske kai nusipirkau silpnai marinuotus tai toki stipriai rugstus gavosi , kad ka as zinau. o taip burokelius dedu anytos gamintus su obuoliu sultymis ir kadangi ten truksta rugsties tai dar dedu citrinos rugsteles. man ir vyrui patinka toki, jis nemegsta su kefyru

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 08:07

O aš į šaltibarščius nededu kefyro. Labai jau tikrštai gaunasi. Kadangi vyras pieno nelabai, tai aš dedu pasukas.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 10:48

aš šaltibarščiam perku šaltibarščių kefyrą, ir panašiai lygiom dalim su virintu vandeniu skiedžiu.
o šiaip, kadangi su vyru nelabai mėgstam burokėlius ir rūgštynes, tai mūsų šaltibarščiai tokie:
kiaušinis
krapai
svogūnų laiškai
agurkas

na ir aišku karštos bulvės

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 11:18

(Silence @ Jun 1 2007, 08:58 AM) [snapback]506106[/snapback]

antra,bent jau man skirtumo ypatingo tarp specialaus ir paprasto kefyro nera.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 12:27

O aš kaip nemėgstu šaltibarščių su rūgštynėmis Man tik burokėliai.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 15:04

...as su rugstynem salta sriuba gaminu kaip mano mociute gamindavo :
I uzvirusi vandeni dedu ryziu , truputi pjaustytu bulviu , paverdu ir paskui dedu rugstynes , gale virimo , imetu kelis lauro lapelius , svoguno galvute , pipiru , druskos ir virto kiausinio , paskui dar imaisau kelis saukstus grietines ... atausinu ir valgom ....man labai skanu

O saltibarscius gaminu su Dvaro kefyru ir truputi skiedziu vandeniu , nes tirstu nemegsta pas mane .Svogunu laiskus ir krapus supjaustau ir sutrinu su druska , nes kitaip mano mergickos nevalgo ...Ir dar pastebejau , kad skonis labai priklauso nuo marinuotu burokeliu .Skaniausia kai jie silpnai rugstus ir tarkuoti ...

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 16:24

O aš dedu nemarinuotus burokėlius. Išverdu žalius ir juos naudoju. Ir juos visada tik tarkuoju.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2007-06-01 16:36

(Silence @ Jun 1 2007, 03:19 PM) [snapback]506249[/snapback]

va va,as ta pati siandien rasiau.skaniau,kai butent tarkuoti,o ne pjaustyti(kad ir labai smulkiais siaudeliais).
oho,cia tai tikrai idomi sriubyte...bet tai nesuprantu,jos pagrindas,iseitu,kad vanduo?... .... pagrindas ne vien grietineje , tai ir darzoviu nuoviras , ir ryziu, ir prieskoniu ... salta ji labai skani , zinoma tiems kas megsta rugstynes ...

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-07-09 11:09

Neseniai "Labas rytas" laidoje rodė, kaip pasigaminti šaltą rūgštynių sriubą:

Rūgštynių lapelius nuplauti, supjaustyti ir nuplikyti verdančiu vandeniu. Sutarkuoti agurką, įpjaustyti svogūnų laiškų. Viską sumaišyti ir užpilti kefyru. Dėti druskos ir pipirų pagal skonį.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 161   Diskusijose pasisake: 2751
 
2008-10-10 10:29

Dar vienas šaltų sriubų receptukas Šalta sriuba su „Ponz“

 

Šaltibarščiai ir šaltos sriubos



Paskutinį kartą redagavo: Giedre (2008-10-10 10:30)

Kaip įsikelti nuotrauką ir kiti klausimai

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2010-07-29 09:28

Mm..saltibarsciai su karstomis svieziomis bulvemis

As dar megstu trintas sriubytes...Ypac skani trinta darzoviu sriuba!


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-07-29 09:37

Žinokit o pas mus namie tokia situacija, mano vaikas nepripažysta šaltų sriubų :( o šaltibaršių i burna neima







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2010-07-29 09:40

Drugelis 2010 07 29    

Žinokit o pas mus namie tokia situacija, mano vaikas nepripažysta šaltų sriubų :( o šaltibaršių i burna neima



 

Nemegstu ir as saltu sriubu,isskyrus saltibarscius.O ypac saldzias


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-07-29 09:47

na kad jinai aplamai nepripažysta šaltu sriubu ai šaltibaršiai neskanu butent todėl kad šalti,   ir jau siulyk neįsiūlysi :)







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2010-07-29 09:51

Tai ir nereikia,jei vaikas nenori.Juk karsti gaminiai skaniau


 
 

2
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Šaltibarščiai ir šaltos...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (172)
saimonas