Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Šaltibarščiai ir...
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 12:01

Labai mėgstame šaltibarščius, gaminame beveik kiekvieną savaitę. Tačiau įsitikinau ne kartą, kad juos šeimininkės skirtingai ruošia. Rodos kam čia dviratį išradinėti Kaip jūs gaminate šią populiarią vasaros sriubą?

O taip pat parekomenduokite ir pasiūlykite savo mėgstamas šaltas sriubas. Vasara dar nesibaigė

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 12:37

Oi, Lina, skaudžią temą man užkabinai :) Mat visai nemoku gaminti nei šaltibarščių, nei kitų šaltų sriubų.

Gal mamos galite kokį receptuką parašyti ar patarti, kaip skaniai pasigaminti?

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 12:49

Mano receptukas toks:

5 nemazi agurkai
3 litrai kefyro, arba 2 litrai kefyro ir 1 litras pieno. Cia kaip kam skaniau.
Svogunu laisku saujele, arba jei ne laisku, tai tada daug krapu pridedu.
3 kiausiniai
Puslitris marinuotu burokeliu.
Druskos.

Viska supjaustyti smulkiai, sudeti i puoda, ir ismaisyti, gaunasi radoni saltibarsciai.
Prie saltibarsciu issiverdu arba issikepu bulves. Man skaniau su keptom bulvem tai issikepu. Prisidedu pilna bliuda bulviu ir prisipilu saltibarsciu. Ui, kaip skaniai gaunasi.Net dabar uzsinorejau

Jei kas neaisku sakykit, klauskit.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 13:07

Aš tai dar būtinai grietinės pridedu

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 13:27

Mano receptas būtų toks (kiek buvo valgytojų - visiems patiko) ir Katia lengvai pagamins :

1. specialus kefyras šaltibarščiams (jei nėra, tai paprastas kefyras) - 1l arba 1,5 l
2. burokėliai, marinuoti obuolių sultyse (būtent obuolių, o ne acte)
3. du dideli agurkai (arba iš akies), kurių žieveles nulupu (taip skaniau )
4. svogūno laiškai (nemažai)
5. krapai (būtinai)
6. kietai virti kiaušiniai
7. virtos arba keptos bulvės (su užbarstytais smulkintais krapais)

Kefyrą, burokus, agurkus, svogūnus, krapus sumaišome. Sriuba gaunasi tokia tiršta, soti, visko pilna. Susmulkinus kiaušinius, įdedame atskirai, tik įpylus į lėkštę sriubos užberiame. Galima paskaninti grietine. Tačiau jei imame 7 proc. riebumo specialų šaltibarščių kefyrą, tai grietinės tikrai nebereikia. Skanaus.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 13:31

Dar mama mėgsta tokią šaltą sriubą:
kefyras, švieži pjaustyti agurkai, liesos rupios varškės, krapai, druska, juodi pipiriukai (galima ir neberti), įspausta nedidelė skeltelė česnako. Komponentai dedami iš akies, nes vieni mėgsta tirštesnę, o kiti skystesnę. Karštą dieną labai gaivina. Puikiausiai tinka dietininkėms

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 16:06

[quote=Lina]Dar mama mėgsta tokią šaltą sriubą:

kefyras, švieži pjaustyti agurkai, liesos rupios varškės, krapai, druska, juodi pipiriukai (galima ir neberti), įspausta nedidelė skeltelė česnako. Komponentai dedami iš akies, nes vieni mėgsta tirštesnę, o kiti skystesnę. Karštą dieną labai gaivina. Puikiausiai tinka dietininkėms [/quote]



Labai panašus bulgariškos sriubos, kuri vadinasi taratora receptas. Man ji vadinasi ,,paragavęs negali sustot''



Tai šalta sriuba, valgoma kartu su bulvėmis ar bulvių koše:



Reikia stiklinės smulkintų graikiškų riešutų, trijų didelių, smulkiai supjaustytų skiltelių česnako - juos sumaišyti su druska. Pilti kefyro porą litrų, smulkintų krapų pagal skonį. Reikia dar dėti brinzos, bet aš nežinau kur jos gaut, tai man labai tinka pusė pakelio varškės.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 20:54

Teisybę pasakius tikslaus recepto nežinau. :? Pirmą kartą tą sriubą valgiau kavinėje, ji man taip patiko, kad puoliau ieškot recepto internete. Lietuviški variantai buvo ,,ne į temą'', kažkodėl su pomidorais, o bulgariškuose tinklapiuose tik spėliojau, kas ką galėtų reikšti. Kai padarau, skonis panašus į tos valgytos. Druskos dedu kaip į tikrus šaltibarščius, manau, kaip kam skanu. Tik kavinėje ta sriuba buvo su putele - aiškiai gerai išplakta mikseriu. Tikiuosi jums patiks.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 20:58

[quote=Lina] O brinza gal ta pati feta sūris? [/quote]



Gal brinza - ožkos sūris? Tikrai nežinau. Pamiršau, kefyras turi būti ne tirštas, o tas skystesnis, šaltibarštinis.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 21:03

Jei brinza - ožkos sūris, tai jo mačiau didžiuosiuose prekybos centruose.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-08-21 21:57

dar girdėjau deda šultinio, tik žinoma, atvėsusio

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2004-09-27 16:26

As saltibarscius gaminu panasiai kaip ir Lina. Su spec kefyru saltibarsciams,dar ipilu puslitri rugpienio,marinuotu,pusiau rugsciu burokeliu,svieziu agurku(odeles nelupu,nebent karti buna,tik tada),saujeles svogunu laisku,daug krapu. Kiausiniu isvis nededu,nes ju tiesiog mes nemegstam. Su isvirtomis bulvemis apibarstytomis krapais arba su virtomis,po to apkepintomis aliejuje bulvemis su bulviu prieskoniais.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-09 14:58

Jau kaip ir atėjo šaltibarščių sezonas (vakar kaip tik sutaisiau pilną dubenį ). Tad ta proga, gal naujai prisijungusios dalyvės pasiūlys savų receptukų :* :lux

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-09 17:45

Kliopa rašė apie bulgariškus šaltibarščius. Prieš kokius 7-8 metus žiūrėjau televizijos laidą "Nuo iki" (jei tikrai tada toks pavadinimas buvo). Mokė, kaip pagaminti bulgariškus šaltibarščius. Ir jie tikrai buvo su pomidorais. Pabandžiau ir man patiko. Siūlau ir jums.
Viską dedu pagal skonį. Pernokusius pomidorus sutarkuoju bulvine tarka (odeles išmetu). Įspaudžiu keletą skiltelių česnako. Pilu kefyrą ir beriu druskos, pipirų. Turėtų būti šiek tiek aštru nuo česnako ir šiek tiek rūgštu nuo pomidoro. Valgom su virtomis bulvėmis.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-10 11:02

Maže, produktus dedi "iš akies" ar kažkokiomis proporcijomis? Pvz koks pomidorų ir kefyro santykis.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-10 12:29

Galiu patarti, kaip daryti su svogunais (kai vaikai atrade pareiskia ,kad nevalgis). Kai neturiu laisku i saltibarscius... ant lentutes supjaustau smulkiai svoguno galva, apibarstau druska ir su saukstu sutrinu, tada sudedu i saltibarscius ir viska ismaisau , mano dukte svogunu neranda, o ir skonis geras.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-10 12:47

Lina, viską dedu iš akies. Na gal 1 litrui kefyro reikėtų 5 - 6 pomidorų (aš mėgstu rūgščiau). Su parduotuviniais pomidorais nebandžiau, nes man jie visai be skonio. Visada sulaukiu, kol sode būna daug ir renkuosi pernokusius.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-17 19:14

mamos,[b]o kaip jus gaminate saldzia sriuba?ta,kur dedami ivairus dziovinti vaisiai... :roll: niam niam... :roll:

man sake,jog maximoje buna prie visu kisieliu speciali 'saldi sriuba'.o kokia jos gaminimo eiga?ko gero(as taip manau),pirma reikia issivirti tuos kukuliukus is teslos(nezinau,kaip juos pavadinti :oops: ),ar ne?o po to jau i nauja vandeni sumesti juos ir dziovintus vaisius?...(ar vistik i ta pati vandeni,kuriame juos viriau?.. :? )o dziovinti vaisiai kokie dedami,kazkaip irgi nelabai atsimenu,berods slyvos,razinos?..

o,staiga atejo tokia isganinga mintis,o gal ant to "saldzios sriubos" pakelio as rasiu surasyta visa instrukcija,kaip gaminti?!.

labai aciu uz saltibarsciu receptus. :* :* siemet pirmasyk gyvenime gal isdrisiu juos pagaminti :oops: :taip

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-17 20:34

Džiovintus vaisius prieš tai reikėtų išmirkyti ir išvirti kartu su kukuliukais. Niekad nedariau, bet spėju.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-04-18 11:20

Saldzia sriuba as darau taip:ismirkau vaisius:obuolius,abrikosus,slyvas..., tada juos dedu i puoda ir paverdu, tuomet sudedu makaronus(vietoj kukuliuku) ir kai sie baigia virti dedu vandenyje istirpyto krakmolo,kad gautusi tirstesne sriuba.Dar dedu uogienes braskiu, vysniu zodziu pagal skoni.Na nezinau ar aiskiai parasiau :? Nes darau is to ka tuo metu turiu.

 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Šaltibarščiai ir šaltos...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavunecka.