Forumas > Virtuvė > Gurmanų užeiga > Viskas apie Fondiu
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-02-06 11:17

sveikos gali kuri turi geru receptu kaip paruosti fondiu,turiu puoda visus irankius,bet nzn nei kaip gaminti nei receptu,gal kuri pasidalins kaip ruosia fondiu


 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2012-02-25 10:48

Ateja superine dovana gavai, :) o šiame puode ka gaminti gali nes yra keleta rūšių šio puodo.

Patys populiariausi fondiu yra šie:

Sūrio fondiu - tradicinis šveicariškas fondiu susidedantis iš dviejų sūrių rūšių - Ementalio ir Gruyere - ištirpintų baltajame vyne. Mirkomi maži baltos duonos gabalėliai.
Burgundiškas fondiu - naudojamas uždengiamas molinis indelis su jame kaistančiu aliejumi. Jame kepinami jautienos, kumpio ar daržovių gabaliukai. Valgoma su įvairiausiais grietinės tirštumo padažais.
Kinietiškas fondiu - į verdantį sultinį kelioms sekundėms merkiamos daržovės, krabų mėsa, žuvies filė, bambukų ūgliai ir špinatai.
Šokoladinis fondiu - ištirpdytame pusiau kartaus šokolado, grietinėlės ir likerio mišinyje mirkomi biskvito, sausainių, vaisių ir uogų kąsneliai.
 







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 8078
 
2012-03-04 11:16

Apie fondiu tai visai nieko nežinau ,bet norėčiau sužinot ,tai jei Atėja prikaupsi žinių -pasidalink :D


 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 4023
 
2012-03-04 11:22

as irgi zalia apie fondiu :) mano artimieji gavo dovanu si daikta, tai jiems visiskai jis nereikalingas, nes nemoka ir nezino kaip ten ka gaminti..speju, kad pati sio daikto neisigyciau, nebent jau kas padovanotu,tai tada gal ir tektu bandyti kazka daryti.


 



 
 
 
 
 
Sukurtos temos: 21   Diskusijose pasisake: 3288
 
2012-03-04 14:42

Aš esu ragavusi vaisių su šokoladu :) skanu, kas mėgsta :)


 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-03-06 09:02

nerandam pirkti degiosios zele ,o taip norime pasidaryti fondiu vakareli,as irgi nieko neismanau apie fondiu bet va pasirodo mano drauge zinove,jie i puoda pyle alieju,prisipjauste mesos ivairiai pamarinuotos ir vire fondiu puode,sake labai skani mesyte traski,prie mesytes dare ivairius saltus padazus,cia fondiu skirtas gal labiau gurmanam,istiesu receptu pilnas internetas norim isbandyti bet nervina kad zeles nerandame,daryti sokolado ir surio uzkandai uztenka ir zvakes kad ikaistu viskas o mesytei tai jau ne


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2012-03-06 09:08

o pats indas ar brangus?







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-03-06 09:14

Viskas apie Fondiu

pas mane stai toks fondiu puodas


 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-03-06 09:15


Fondiu - tai stebuklingas kulinarinis žaidimas, dar daugiau - tai būdas valgant išreikšti demokratines tendencijas. Ir tikrai, argi tai ne nuostabus reginys, kai žaidėjų šakutės kliūva viena už kitos katilėlyje ir kyla ginčų, kas išgriebs tą arba aną kąsnelį. Ir ar ne didžiulis malonumas mirkyti savo grobį į bet kurį pasirinktą padažą ir mėgautis jo skoniu?

Iš visų fondiu rūšių populiariausias tarp mėgėjų - burgundiškas fondiu. Iš katilėlio, pripildyto beveik verdančio aliejaus, jautienos arba kiaulienos gabalėlius gaudo kiekvienas žaidimo dalyvis specialia šakute arba iešmeliu. Paruošta mėsa valgoma ne specialia šakute, bet įprastais valgomaisiais įrankiais - peiliu ir šakute, kuriais valgomi ir pagardai, ir garnyras, ir padažai. Visa tai sudedama į fondiu lėkštės krašte specialiai tam skirtas duobutes. Jei padažu daugiau negu tų duobučių, žaidėjas ištuština vieną ar kelias iš jų, nusausina baltos duonos kąsneliu ir viską pradeda iš naujo. Šakute smeigiamas mėsos gabalėlis, mirkomas į padažą, jei reikia, prilaikant duonos riekele.

Gaminant kinišką fondiu vietoj aliejaus katile verda sultinys, todėl mėsa gaminama truputį ilgiau. Gaminant sūrio fondiu katile verda ištirpintas sūris, į kurį nardinami baltos duonos gabalėliai. Sūrio fondiu gana kaloringas, todėl žaidėjai retsykiais padeda virškinimui užsigerdami vyšnių užpiltine. Vis dėlto ja piktnaudžiauti nevertėtų; troškulį galima numalšinti ir juodąja arbata, kuri idealiai dera su sūrio fondiu.

Prie burgundiško fondiu, kaip ir prie kiniško, rekomenduojamas ne tik alus, bet ir stiprus Cote du Rhone, aromatingas Lemberger arba vynuogių skonį išlaikantis Beaujolais. Prie sūrio fondiu, be juodosios arbatos, tinka baltasis vynas: ypatingo skonio (pageidautina chasselas rūšies), baltasis arba rausvasis burgundiškas.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-03-06 09:16

Drugelis 2012 03 06    

o pats indas ar brangus?

 

drugeli jei pirksi fondiu puoda tik sokoladui ir suriui tai nera brangus,maniskis puodas vienas is brangesniu kainuoja apie 300 litu


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2012-03-06 09:30

na super koks fainas...kaip užsinorėjau







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 21   Diskusijose pasisake: 3288
 
2012-03-09 11:39

Oj, Atėja, pas tave jau labai "krūtas" :) Tokį tik žurnale kažkokiam esu mačius :) Turbūt ir brangus jis..

Tokie yra paprastučiai ir nebrangūs, bet kaip minėjai mėsai jie netinkami, bet šokoladui liux :)

Viskas apie Fondiu

 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 4023
 
2012-03-09 17:10

oho atejos koks krutas  :) jau cia moki-nemoki privalai ismokti kai toki gera fondiu puoda turi :) taip skaniai aprasei kaip daruge mesyte kepe tai ir man seile pradejo varvet..


 



 
 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2012-03-09 19:04

Sveikos, o Fondiu , super dalykelis, turim mes ir ji ir seniau turejom ir dabar toki kaip pas tave Ateja, tik pas mus dar ir molinis priedas yra.

Degaus skyscio turi buti maximoj prie deglu, zvakiu nuo uodu na kur iskylom viskas, manyciau ir senukuose turi buti.

Fondiu labai smagu su seima , tai toks kaip ir uzkandziavimas ir bendravimas, nes visi sedi kartu , bendrauja ir kepasi savo skanestus, labai noreciau fondiu kada isigyt, berods maksimoj maciau toki didziuli ar 16 zmoniuMes daznai naudojam kai kas i svecius ateina, ipatingai patogu kai netiketai ir reik ka greitai sumastyt.

O darau paprastai, pripili aliejaus ir uzdegi kad kaistu ta degu zele.Pripjaustau keliu ruziu mesytes i skirtingus indus,papriskoniuoji, desreliu galima, taippat darzoviu, viska tiesiog dedi indeliuose ant stalo, o jau paskui smeigiasi kas ka nori ir kepasi, pasidarai padaziuku keleta ir viskas.Jai turi molini prieda, ten gali issilydyti suri irdaryt su suriu, na kas tinka, patinka.O mes po mesisko fondiu, keiciam i sokoladini, pakeiciu tiesiog puodus i molini sudedu sokolado, siek tiek grietineles ir visokiu vaisiu, kriasias, obuolius, bananus, mngo papjaustau, braskes, vaikam patinka tie marsmelous saldainiai su sokoladu.

Tikiuosi padejau kuom nors, pabandykit, pasikvieskit artimuosius, ar draugus ir isbandykit tikrai smagu


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2012-03-09 19:07

Ateja, tik va na nezinau jau kaip Lt kainos, max anksciau pries kelis metus kur buvau macius toki didziuli didziuli 250lt kainavo, manyciau tu permokejai biski, aiskus as saviski ne Lt pirkau, tai mokejau 25eurus ir seip kiek buvau susidurus jie nera brangus


 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2012-03-19 14:09

orintuxxx dekui uz patarima,as ne lt gyvenu kad i maxima nueiciau ir degaus skyscio nusipirkciau,kai grysiu i lt butinai uzsipirksiu,ne is lt ir puodas mano,tiesiog toki pati radau fondiu internetineje parduotuveje,tai ir kaina parasiau,pas mus norvegijoje jie gan nepigus,sitie indai,na as pirma noriu kazka mesisko isbandyti o paskui jei patiks dasipirksiu priedu,tik suriui ne nelabai mes dideli surio fanai,


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 9
 
2012-06-03 21:39

 Apie fondiu gamybą galite paskaityti http://zinom.lt/kaip-gaminti-fondiu


 
 

 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gurmanų užeiga > Viskas apie Fondiu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (181)
Viktorija