Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Mėsos vyniotiniai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-02-17 15:14

Neseniai buvau sviečiuose, ten šeimininkės pagaminta ragavau mėsos vyniotini. Kaip sake pigiau nebūna kepeneles ir kiaules galva, ten aišku druska, svogunas visko kaip reikia Neklausiau kiek ko kokios proporcijom, bet skonis pasaka. Niekada nesu dariusi tokius dalykus. O kai pati darai tai ir žinai iš ko. Ir manau tikrai pigiau išeina. Tai va ar jus darot, ar labai sunku, kokių gudrybių žinot, receptų? Nes labai norių pabandyti padaryti pati. :) Kaip namie pačiai susukti mėsos vyniotini? Iš kokios mėsos darot?Neturiu supratimo, nuo ko pradėti žalios mesos reikia ar virtos? O kaip su įdarais?  :)


Paskutinį kartą redagavo: Drugelis (2010-02-17 15:16)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2010-02-17 15:35

Esu dariusi keleta kartu.Del pigumo,tai nepasakyciau,kad pigiau gaunasi.Nes jei reikia susipirkti visa mesa,tai manau brangiau gaunasi,nei nusipirkti gatava jau produkta.As kai darau,tai tik is kokybiskos geros mesos,o ji ir kainuoja.O i vyniotini susinaudoja gana nemazai zalios mesos.Juos galima ir virti,ir kepti.O isvirtus reikia paslegti,kad susispaustu.Idarui galima naudoti ir virtas morkas,ir konservuotus zirnelius,ir virta kiausini,ir slyvas,ir abrikosus.Jei pavyzdziui darote is kiaulienos,tai i vidini sluoksni galima ivynioti vistienos mesos,galima farso,galima virta kiaules liezuvi.Cia jau fantazijos reikalas.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-02-17 15:44

man atrodo aš gyvenime nepadarysiu šito daikto :)

o kur jus viniojat ta m\ėsyte? i salofaną ar i ką? ir kad galiukus sužiurėti ir kad sultys  neišbegtu







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 2936
 
2010-02-17 15:48

labai norėsi,drugeli,padarysi,o paskui-pirštukus apsilaižysi


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-02-17 15:54

tai  va kaip :) girdėjau kad verda ir kepimo poperiuje apviniojus ir salofane ir nuo sulčių pakeliuose.. tai gal kas pasidalins smulkiai kaip jis daro, kas po ko ir panašiai :)







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2010-02-17 19:22

Galima ir celofane,bet as nesu niekada bandziusi.As parasysiu-kaip as darau.Plonus ir didelius mesos gabalus issikloju ant stalo kaip pagrinda,ant ju dedu mazesniu mesos gabaliukus,dar galima farsa,ar koki kita idara[kaip jau sakiau-fantazijos reikalas].Tada vel mesos gabaliuku.Viska susuku i vyniotini.Ji suvynioju i medziaga[tik stipriai reikia viska susukti].Uzristi su siulu galus,apvynioti visa vyniotini,suverzti.Ir virti gana ilgai[imesti i vandeni druskos,pipira,lauro lapu].Isvirusius paslegti[geriausia laikyti per nakti.Ryte isvyniojame is medziagos,supjaustome ir galima valgyti.


O taip pat kaip pagrinda galima issikloti-kiaules odeles,o tada jau miesta,ir visa kita,ka norite].


Tiesa,darant vyniotinius,tas visas dedamas mesas reikia prieskoniuoti,kad nebutu be skonio.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2010-02-17 19:24

Beje,drugeli,tai tu pasiklausk tos seimininkes pas kuria valgei,kaip ji dare.Manau tiksliai paaiskins kaip ji dare butent toki.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 25   Diskusijose pasisake: 13846
 
2010-02-17 19:26

oho kaip sugundėt su tais mėsos vyniotiniais, užsinorėjau netikro zuikio, bet ir nesu nė karto dariusi



 








 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2010-02-17 22:07

Įdedu iš sonatinos receptų nukopijuotą vyniotinį, vieną kartą jį kepiau, bet ne su grybais, o su pakepintom tarkuotom morkom su svogūnais.

Maltos mėsos vyniotinis su grybais

700 g maltos mėsos
1 kiaušinis
2 v. š. pieno
3 v. š. miltų
1/4 a. š. druskos
1 a. š. viduržemio jūros prieskonių
2 v. š. aliejaus
300 g pievagrybių
200 g tarkuoto fermentinio sūrio
2 svogūnai
4 v. š. grietinės
Pieną išplakti su kiaušiniu ir druska, įmaišyti miltus. Vieną svogūną smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti. Sumaišyti faršą su svogūnu, supilti pieno - miltų masę ir kruopščiai išmaišyti.
Kitą svogūną smulkiai supjaustyti ir apkepti įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Suberti susmulkintus pievagrybius. Kai iš grybų išsiskyręs skystis beveik išgaruos - įdaras bus paruoštas. Pagardinti druska. 3 - 4 v. š. grybų pasilikti padažui.
Ant kepimo popieriaus ar plėvelės iš faršo suformuoti norimo dydžio stačiakampį. Ant 2/3 faršo paskleisti grybų įdarą. Ant viršaus užberti pusę sūrio. Keliant popierių į viršų suvynioti vyniotinį ir dėti į kepimo skardą siūle žemyn. Vyniotinio viršų keliose vietose perdurti mediniu pagaliuku, kad kepdamas jis nesutrūktų.
Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 min., kol vyniotinis gražiai apskrus.
Vyniotiniui baigiant kepti, pasiruošti padažą. Likusius grybus susmulkinti blenderiu ir pakaitinti keptuvėje. Sudėti grietinę ir likusį sūrį. Pakaitinti masę, kol užvirs. Skanaus!

P. S. labai skanu ir nesudėtinga! O įdarą galima sugalvoti kuo įvairiausią...

 

 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2010-02-18 09:45

as zadu savaitgali daryti mesos viniotini,mama sugunde namuose gaminosi tai ir as uzsimaniau,as tai i merle suvinioju ir aprisu o paskui paslegiu kai jau viniotinis padarytas ir isvirtas,as dazniausiai naudoju karka viniotiniui gaminti


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-02-18 10:18

Sveiki, ačiu jums labai, dėl to vyniotinio būtinai paklausiu, nes kaip sake išeina labai pigiai, o gaunas na valgiau skonis nerealus. Dekuj jums už patarimus ir už siūlymus. Tikrai manau yra tokių vyniotinių kur pagal produktus brangiau išeina darytis o plius dar laikas, bet manau kaip skanu padaryti savo vyniotini, tik man tai taip sunkiai atrodo :)







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 4903
 
2010-02-18 10:30

as kaip ir ateja,daznai naudoju karka,isemu kaula pamusu,pamarinuoju,tada susuku i marle ir paslegiu,o kita diena i orkaite ir kepu,o is orkaites kai isemu tai dar paslegiu,ir kai atsala,jau valgome.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2010-02-18 10:36

Zinoma,namie gamintas ir namie,labai skanu buna.Maldaiva,o kepant is marles nereikia isimti?As visada verdu,niekad nesu kepusi.Ir dar-gal gali tiksliau kaip ten is karkos daryti[su karka ir nesu meginusi].Ar is vienos susuki,ar kelias dedi?













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2010-02-18 10:39

aš girdėjau su karka irgi daro žmones bet verda







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 4903
 
2010-02-18 10:40

jo isvinuoju is marles,kai atsala,pjaunu prie kaulo,ir tada graziai emu gramdau mesa nuo kaulo,na zinok labai greit nusiima tas kaulas


 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2010-02-18 10:41

Tai kepdama niekur nededi-folija,rankove?













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 4903
 
2010-02-19 15:10





vaivorykste 2010 02 18
 


 

Tai kepdama niekur nededi-folija,rankove?









dejau i rankove

 


Mėsos vyniotiniai


 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2010-02-19 15:21

jei nemeuoju vakar per tv 3 rode laika kur susitikime IKI, kaip tik dare vyniotini.Atrode labai skaniai.Tai galima ko gero video perziureti tos laideles.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 6   Diskusijose pasisake: 560
 
2010-02-19 15:45

taip tikrai,vakar rode sakyciau gana papras t abuda kaip pasidaryti skanu ir graziai atrodanti vyniotini.sakiau tikrai reikes pasidaryti.

pries 8m.mes su vyru gyvenom Londone.Lietuvisku parduotuviu dar nelabai buvo,tai irgi pabandziau pasidaryti pati is karkos.Ir kaskart darant,jo gamyba buvo vis lengvesne ir jis gaudavosi vis tobulesnis.Taigi as tiesiog nukaulindavau mesa nuo karkos  su plonu astriu peiliu.Ta nuimta mesyte supjaustydavau smulkesniais gabaliukais pridedavau iv.prieskoniu,kita karta tarkuotos morkytes,lauru lapeliu smulkintu ir isukdavau i ta likusia oda nuo karkos.Apsukdavau maistine plevele,poto i perkelini skudureli apvyniodavau siulais ir virdavau puode kartu su tuo kauliuku nuo karkos.Virdavau apie 2val ant silpnos ugnies,dar silta paslegdavau nakciai kur vesesnej patalpoj,o ryte jau pjaustyk(aisku isvyniojus is skudurelio)ir valgyk.Karka ir pas mus dar nera brangus malonumas,taip kad tik pasikrapstyti reikia.O kuo skaniau idaryti,tai tik fantazuoti ir bandyti reikia ir aisku kad pavyks.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 15   Diskusijose pasisake: 2703
 
2010-02-19 15:46

Doriukas mane aplenke :) ir as norejau pabut gera ir pasakyt kad vakar rode laida Lino Sameno  kur dare vyniotini :D

va cia nuorodele i recepta ir  laidos irasa :D

http://receptai.iki.lt/lt/receptai/view/4288

 



 


 


http://muzospalyteta.edicypages.com/lt  myliu rankdarbius

 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Mėsos vyniotiniai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dominykas