Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdame uogienes,...
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-18 18:54

Sveikos, prasidėjo laikmetis - ruošimasis žiemai . Ar verdate uogienes, ar šaldote uogas? Pasidalinkime įvairiausiai receptukais.

 




 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-18 18:56

Braškes aš šaldau žiemai, bet uogienių padarau iš : vyšnių - išrankioju kauliukus užpilu su uogienėms skirtu cukrumi ir  uogų sultims apsėmus verdu, labai skani uogienė, taip pat juodųjų srbentų džemą darau, sūnus labai mėgsta su blynais žiemą taip pat iš juodųjų serbentų padarau ir sirupo. Rudeniop kaip prasideda uobolių metas dar uobolienės išverdu




 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 2127
 
2009-07-18 19:26

Truputi braskiu saldziau,o is kitu viriau  uogiene,bet braskes maliau,nes man taip skaniau.mano vyras ir labai megsta serbentu drebucius.dar avieciu viriau,del vaikuciu,nes jie megsta


 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-18 22:19

aš mėlynių dar praviriau, keletą litrų




 
 
 
 
Sukurtos temos: 39   Diskusijose pasisake: 4051
 
2009-07-18 22:59

AS BRASKES SUTRYNUSI SU CUKRIUKU UZSALDAU,O VYSNES IS SLYVAS VERDU UOGIENEI IR KOMPOTAMS,KITU UOGU NELABAI VALGOME,TAI IR NEVARGSTU SU JOM






 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-19 10:18

aš slyvų kompotą labai mėgstu, tai pasidarau porą slovikų, nes vyrai mano negeria, o va vyšnių labai mėgsta




 
 
 
 
Sukurtos temos: 2   Diskusijose pasisake: 2569
 
2009-07-19 15:22

Taip,mes laaaabai megstam vysniu uogiene ir kompota,braskes antroje eileje.Na juodi serbentai pas mus pyragams susinaudoja,o raudonu serbentu dzemas labai tinka ant vafliu.Obuolius megstu as ir tik ne koses,tai dazniausiai tik sultis spaudziam,o kai nuvaziuojam i kaima parsivezam skintu.Slyvos taip pat ne pacios skaniausios ,na nebent tai geltonos slyvutes,zodziu tai kas pas visus valgoma labiausiai,musu sema taip pat ne daug kuo skiriasi.





 







 
 
 
 
Sukurtos temos: 27   Diskusijose pasisake: 2191
 
2009-07-19 15:42

na aš pagrinde viską šaldau... taip skaniau, o ir kokteilius mėsta merginos iš uogų tai geriau kai būna šaldytos. o viriau braškių uogienę taip vadinams penkminutes kai uogos lieka cielos ir daug sirupo gaunasi, dar biški mėlynių vyriau. dar planuose yra obuolienė... laukiam obuolių alyvinių.

daržoves taip pat šaldau: kalafijorus, brokolius, morkas, žirnelius, krapus.


 




 http://magijagyvenime.edicypages.com/lt


 http://fejoselfai.blogspot.com/


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-19 17:07

taip taip mes taip pat laukiam alyvinių obuoliukų, iš jų pati skaniausia obuolienė, sultys spaudėm keletą metų, tai šiais metais nespausim , daug kompotų pridariau ir dar geltonieji slyvukai prasidės dar ir iš jų kompotų darysių 

oi zydroji gera mintis su daržovėm, reikės ir man pasišaldyti, kažkodėl jas pamiršau




 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-07-19 17:18

o as uogieniu neverdu.darau truputi kitaip.braskes su cukrumi susimalu per mesmale ir iskart i stiklainiukus,uzdarau su paprastais dangteliais ir tiesiai i saldytuva.nei virti nei ka.o ir braskes sviezios visus metus.o virtu uogieniu,tai mama ir uosviene duoda.kompotais,agurkais ir marinuotais burokeliais taip pat mama aprupina.o pati misrainiu truputi pasigaminu ziemai ir pomidoru su zele,bei agurkeliu su zele.bet sakiau siemet reikes paciai truputi burokeliu pasiruosti ir agurku.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-19 17:25

gerai , kad mamas turite kurios gamina, pas mane atbulai, aš greičiau duodu mamai, nei ji man, ji paprasščiausiai laiko neturi, ne Lietuvoje dirba, o kaip grįžta tai trumpam mus aplankyti.O uošvenė darosi duoda mum, bet ji turi dar du sūnus be manojo vyro , tai jai sunku visus aprūpinta, tad rupinuosi aš savo vyrais smaližiais




 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-19 21:16

Pas mus pagrine melynes ir obuoliu kose, dar kartais vysniu,braskiu uogiene. Simet radau toki uogienem standikli, ziuresu kaip gavosi, visai gerai -melyniu uogiene nebuna skysta.O saldytu pas mus nelabai valgo, tai del maziaus sutryniau uzsaldiziau kelis indelius ir braskyciu i sampana. Dar bandysiu raudonus serbentus daryti, kad gautusi tik skystis-panasiai kaip dzemas (aisku mamyte pagelbes o kitamet jau pati). Beje man labai skani ersketuogiu uogiene, galima pirstus apsilaizyti ir sergant labai gerai.Jei iseis butinai prisiuogausiu.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-19 22:09

ersketuogiu uogiene  , o apie ją ir nieko nežinau, na na smulkiau prašau labai parašyti kaip ją reikia gaminti??




 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-07-20 07:44

dar labai skanus juoduju ir raudonuju serbentu drebuciai.mama gamindavosi,tai kliudavo ir mums.arba tiesiog is tu paciu uogu isspaustos sultys.gerai,kad turime mamas.ka be ju darytume?













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-20 10:03

Erškėtuogės - nepelnytai primirštos uogos

Erškėtuogės - nepelnytai primirštos uogosErškėtuoges senovės graikai vadino gamtos vaistu ir dievų dovana. Mokslininkų teigimu, tai išties labai vertinga, tačiau nepelnytai primiršta uoga.

Erškėtuogėse yra karotinų, vitaminų E, B1, B2, K, nikotino rūgšties, rutino, daug lengvai pasisavinamo kalcio, fosforo, magnio, geležies, kalio, sieros, natrio.

Nuo neatmenamų laikų žmonės erškėtuoges vartojo kaip vitamino C šaltinį, kurio jose daugiau nei gudobelės, šermukšnio, šaltalankio, žemuogių uogose, dilgėlėse.

Medžiagos, esančios erškėtuogėse, stiprina imunitetą ir palengvina peršalimo ligų eigą, padeda greičiau pasveikti, stiprina kraujagysles, padeda išvengti kraujavimo iš dantenų, lėtina parodontozės progresavimą, stiprina nervų sistemą, padeda esant nemigai, gerina virškinimą, žaizdų gijimą, stiprina ir greitina kaulų suaugimą, stimuliuoja visų vidaus sekrecijos liaukų veiklą, stiprina potenciją.

Pas mus kaime ant piliakalnio auga sitos uogytes, todel jei ju buna visada prisrenku ir darau uogiene. Labai skani. Mes is ju darom rbatele kai persalam.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-20 10:09

oho kokia vertinga uoga, bet jei neklystu ji juk viduje turi sėklytes kurios plaukeliai dure kaip dilgėlė, kaip jas tu išvalai ?

man ji labai tiktų mat su dantenomis vargstu labai po gimdymo.




 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-20 10:10

Perpjauni uoga pusiau ir valai seklas, bet negali likti nei vienos seklytes.Siaip tik paskui rankas truputi nuo ju niezti, bet nieko, ko tik del skanios uogytes nepadarysi.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-07-20 10:13

aha jau aiškiau, dabar sakyk ar cukrų užpili ir lauki kol sultys atsiras? ir kiek reikia cukraus ? Na jei rasiu kur jų labai norėčiau pasidaryti nors slovikiuką




 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-07-20 10:18

Tu zinok is akies kaip ir visom uogienem pilu cukraus, tik reikia pavirti ilgiau kad suminkstetu.Jei rasi parasyk tada tiksliau pas mama paklausiu kiek virti, kiek cukraus.Bet as viskas is akies.



 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 27   Diskusijose pasisake: 2191
 
2009-07-20 14:04

dar žinau ,kad verda kai kas iš rožių žiedlapių uogienę... va šitos aš norėčiau paragauti... gal reiks pasidomėti kaip ir kas...


 




 http://magijagyvenime.edicypages.com/lt


 http://fejoselfai.blogspot.com/


 


 

 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdame uogienes, šaldome...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (153)
faustas ivoska