Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Oliverio receptai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
1
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 145
 
2009-04-03 16:10

Sveikos. Ar yra gaminanciu pagal Oliverio siulomus receptus. Jis man labai patinka kaip virejas ir tai ,kad jis naudoja tik naturalius prieskonius jokiu ten vegetu ir panasei. tik gaila, kad jo knygos tokios brangios.






 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2009-04-03 16:16

Taip taip yr gamynančiu, nes knygute laimėjom :) tai stengiuos kažk vistiek pagaminti ka siūlo Oliveris :)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 145
 
2009-04-03 19:01

saunu. gal gali receptais pasidalinti?






 
 
 
 
Sukurtos temos: 2   Diskusijose pasisake: 2569
 
2009-04-03 20:23

O mes tai is interneto prisisiunte jo laidu,tai pasiziurim kada norim ir gaminame.Vyras daug ka jau yra isbandes pagal jo receptus,skanu ir man,todel su svorio metimais problema 





 







 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 782
 
2009-04-03 20:45

As irgi jo knyga turiu,tai tau daug ka bandziau gaminti ,patiko




 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 192
 
2009-04-03 22:29

Pastaruoju metu nešte pasinešiau ant kulinarinių laidų, knygų ir eksperimentų :)

Pasižiūrėjau ir Oliverį. nes mama labai gyrė, ji žiūri su malonumu. Aš žiūrėjau be malonumo. Na, neižinau, man visas jo gaminimas kažkoks... neuždegantis pasirodė. Ne mano stilius nors tu ką. Ir taip vyriškai, grubiai kažkaip viską daro. Be tio, gal 3 laidas žiūrėjau - ir viskas man pasirodė labai sunku, riebu. Taip sakant, jokios elegancijos nei gamybos procese, nei gatavam gaminyje.

 

O šiaip esu Julijos Vysockajos gerbėja. Ji veda laidas, rodomas šeštadienio rytą per NTV mir. Va iš jos tai pasisemiu gaminimo energijos visai savaitei. Taigi vos išleido jos knygą pas mus lietuvoje - nusipirkau. Jau daug ką iš jos gaminau. Ir patiko būtent tai: Oliverio knygose, kiek varčiau, patiekalai arba ne lietuviškam skrandžiui, arba pernelyg sudėtingi. O štai Julijos - miela malonu gamint :)

 

Juokingiausia, kad įkvėpta jos laidų net ir lietuviškai skaitydama knygą mintyse viską nesąmoningai į rusų kalbą verčiuosi :D


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2009-04-03 22:33

O man atvirksčiai labai patinka ir kaip jis gamina ir pats jis simpatiškas, taip viska greitai daro ir taip na kaip profas ;)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 192
 
2009-04-03 23:15

Kad viską daro kaip profas - sutinku.

Bet net nemoku nusakyti žodžiais, kas man jo gaminime nepatinka... Gal tiesiog pernelyg vyriškai kažkaip daro ir man, kaip šeimininkei, neišeina su juo susitapatint?..

Ir, sakau, su patiekalais jis man nepataiko. Ne mano stiliaus patiekalus gamina. Arba aš ne ant tokių laidų užsiroviau. Bet neteko regėt, kad kokius koldūniukus ar bandeles keptų


 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 145
 
2009-04-04 10:53

keik laidu maciau jis naudoje tik alyvuogiu alieju o jis tikrai nera riebus ir dauguma dietologu rekomenduoja naudoti butent ji. o kaip kulinara ji vertina ir pti anglijos karaliene Elzbieta.






 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 758
 
2009-04-04 20:16

nu, jis sia savaite gamino pasaulio valdzios veikeju susitikime Londone. nu patiekalai ne is kuduju, teisybe.

 ir trecia dukryte gime vakar. vardas tupas toks, petal blossom rainbow-ziedlapis zydejimas vaivorykste. Va taip vaikus vadint reikia cia tik tarp kitko panos siek tiek info


 vyras yra seimos galva, o moteris - kaklas, kuris ta galva sukioja...






 

 
 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 192
 
2009-04-04 20:48

Alyvuogių aliejus yra sveikas ir rekomenduojamas, bet... ant salotų, o ne keptas. O bent jau kiek aš mačiau jo laidų (sakau, žiūrėjau gal 2-3, nedaug), tai jis ten vis gamino tame aliejuje mirkstančius kepsnius, bulves fri ir pan.

Žinau, kad jis labai vertinamas virėjas, vienas garsiausių pasaulyje. Bet taip pat akivaizdu, kad jo laidose gaminti patiekalai, tie, kuriuos mačiau aš - ne mano virtuvei. Ne tik dėl riebumo.

Dar vieną jo minusą (mano akimis) prisiminiau. Kiek žiūrėjau - na nesvietiškai daug svogūnų naudoja. Dėl šito tai išvis man šleikštulys sukilo. Salotos su žaliais cibuliais? Brrr, smirdėjimas ir nemalonus skonis burnoje visai dienai garantuotas.

Ir kepdamas jis ištisai svogūnų prikrauna. O tai man irgi šlykštu.

Žodžiu neneigiu jo kaip virėjo talento. Tiesiog mano ir jo kulinariniai skoniai, amtyt, visai nesutampa.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 782
 
2009-04-05 09:21

As turiu ir oliverio ir vysockajos knygas,didelio skirtumo jose nera Viskas aiskiai ir kartais su daug nereikalingos informacijos aprasyta .




 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-04-05 21:52

sveikute Gintu, nu jau pagaliau prisijungiau... atsakiau y tavo klausima nueik pasiziuresi, jei kas neaisku dar rasyk... o dabar prie tavo temos. nu zinok pati tik pasiziuriu jo laidas, bet negaminu pagal jy. tuoj pasakysiu del ko...nes jis kartais naudoja labai nespecifinius produktus. kur pas mus su ziburiu nerasi, o kuo juos pakeisti, kad nepagandinti visa patiekala nesako. as jau geriau kiekviena sekmadieny pasiziuriu vireju kovas per tv 3. ir susitikime virtuveje per LNK, cia man artimesnius patiekalus gamina ir pasako kuo galima pakeisti tam tikrus produktus... o siaip tai stengiuosi ir pati eksperimentuoti virtuvej. bet kad zinotum kokiu kartais cirku pridarau. nu ziauru tik gerai kad vyras is namu neveja su tais eksperimentais...


 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 145
 
2009-04-06 10:24

na as ziuriu jo laidas bet gaminus dar nesu. o linas samenas savo virejo sugebejimais man panasus i oliveri.  


Paskutinį kartą redagavo: GINTU (2009-04-06 21:55)





 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 192
 
2009-04-06 15:36

tik Linas Samėnas - nepalyginamai simpatiškesnis :)


 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-04-07 13:54

gintu, o gal siaip koki receptuka turetum velykiniam stalui? parasyk... as tai pyraga su zele kepu...ir paskui atrodo viskas tradiciska ir nusibode. o gal matei ka oliveris liulo velykoms?gal kokias salotas gamini?


 
 
 
 
Sukurtos temos: 9   Diskusijose pasisake: 145
 
2009-04-08 13:12

pareigune. parasyk to pyrago recepta. as kepu zuvi su sezamo seklom, silkiu salotos, salotos su krevetem.






 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-04-08 15:39

matau atradai kitas liniuotes. saunuole. zinai dar labai graziu liniuociu yra balanda.lt nueik pasiziurek... cia buvo ne y tema. o dabar y tema.zinai pirma parasysiu tau labai neblogo obuoliu pyrago ir varskes apkepo receptukus. pyragas toks kasdieninis, bet liuks ir sveciui ir siaip vakare prie arbatos, mergaitei su stikline pienuko, niam niam niam. OBUOLIU PYRAGAS reikes 6 stiklines pjaustytu obuoliu;4 kiausiniu, 2 stiklines miltu EXTRA, 1 stikline cukraus. arbatinis sauksciukas nekaupinas sodos, ja nugesinti actu(acto vos vos) cinamono. siame recepte nesvarbu ka po ko desi. as issiplaku pirma kiausinius su cukrumi (mikseriu geriausia), paskui susidedu obuolius ismaisau,miltus ir soda ir viska dar ismaisai. istepi skarduke sviestuku, gali aliejumi ir kepi.

VARSKES APKEPAS reikes 0,5 kg varskes, 3 saukstai cukraus, 3 saukstai manu kruopu, 100 g. sveisto 0.5 stiklines grietineles arba pieno, 4 kiausiniai. Visu pirma manus uzsiplikint pienu (as naudoju piena). kitam inde kiausiniu trynius issuk su cukrumi, sudek y kiausinius varske, uzplikintus manus ir sudek gabaliukais pjaustyta sviesta. viska gerai issukti. atskirai su mikseriu isplak kiausiniu baltymus iki putos ir sudek y ana inda kur visim kiti produktai sumaisyti, ir atsargiai issuk. skarda istepti sviestu ir kepti apie 35 min. SKANAUS

VELYKINIS PYRAGAS SU ZELE receptuka bisky veliau atsiusiu nes mazoji jau kviecia mene


 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-04-08 15:44

tiesa y varskes apkepa gali ydeti razinu arba persiku. bananu patariu nedeti nes jie kazkaip isziovina aplin save apkepa, nu man skaniausia tai su vakuotais persikais... pabandyk, manau tavo smaliziams turetu patikti...


 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-04-08 15:45

tu parasyk man recepta salotu su krevetem ir kaip kepi zuvy su sezamu. lauksiu


 
 

1
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Oliverio receptai

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (160)
Dovydas