Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Guliašas
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-09-29 19:53

Geda, geda geda.. niekada nedariau guliašo ir tiesa sakant nemoku jį daryti.. patarkyt prašau kaip :( kokia mėsa tinkama, kaip ir kas?







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
Sukurtos temos: 25   Diskusijose pasisake: 3423
 
2008-10-01 12:44

as taip pat noreciau suzinoti guliaso recepteliu







Lilypie Pregnancy tickers


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-10-01 14:10

Laukiam laukiam ir nesulaukiam, tai kaip visdapadejovisažinantis google, va koki receptą radau, o tiesa sakant jų daug yra

500 g neriebios kiaulienos  
300 g ryžių  
6 paprikos(po 2 žaliosios, raudonosios ir geltonosios paprikos ankštis)  
1 konservuota paprika  
1 vidutinio dydžio žalias agurkas (Agurkas) 
2 rauginti agurkai  
3-4 pomidorai (Pomidorai) 
3 šaukštai pomidorų padažo  
3 šaukštai sviesto  
3 svogūnai  
0,5 šaukštelio imbiero  
saldžios paprikos miltelių  
čili  
pipirų  
druskos  
 


Visas daržoves supjaustyti 3 cm ilgio juostelėmis. Suberti į troškintuvą, įpilti 2 stiklines vandens, įdėti pusę sviesto, uždengti ir troškinti.
Likusiame svieste pakepinti kiaulieną, supjaustytą pailgais gabalėliais.
Kai daržovės suminkštės, sudėti mėsą ir kartu troškinti, kol dar liks šiek tiek sutirštėjusio padažo. Tada suberti prieskonius.
Patiekti su ryžiais.

www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf/0/27f785b68193ffee42256cc4001d4d4c/Photo/0.84


Paskutinį kartą redagavo: Drugelis (2008-10-01 14:14)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 3
 
2008-10-01 16:53

Kažkodėl man tai atrodo, kad guliašas turi būti daromas iš jautienos, bet gal klystu...


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-10-04 10:40

Žinok tikrai nežinau,betmanau gal nelabai svarbu..






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 161   Diskusijose pasisake: 2751
 
2008-10-10 10:45

Tikras guliašas ruošiamas iš kiaulienos - tuomet ir padažas visai kitoks gaunasi, nes mėsos sultys kitokios išsiskiria. Jautiena, veršiena tokių sulčių neišskiria.

 

Jei norite greitai, paprastai, bet čia ne tikras guliašas

Mėsą supjaustykite kubeliais arba šiaudeliais - pjaustyti reikia taip, kad būtų skersai "mėsos siūlų", nes kitaip bus sunkiai sukramtoma mėsa.

Mėsą sutrinkite su kokiais prieskoniais (kokie jums patinka) ir palikite pastovėti.

Kol mėsa įsigeria, tuomet galite pasiruošti daržoves (na aš mėgstu su daržovėmis :) galite ir be jų daryti. Morkas, svogūnus, bulves nusiskuskite, dabar ruduo - naudokite ir kitas daržoves: cukinijų gabaliukus, kalafijorai ir pan.

Bulves aš išdėlioju ant storesnio puodo dugno.

Mėsą apkepu keptuvėje.

Kol mėsa kepa, kitoje keptuvėje čirškinu morkas ir svogūnus - įdedu šiek tiek cukraus, labai skaniai karamelizuojasi (mmm).

Tuomet sumetu mėsą į puodą, morkas, daržoves ant viršaus.

Įpilu vandens, druskos (reikia ragauti) ir troškinu kokią valandą. Prieš baigiant troškintis (kai lieka 15-20 min), tuomet įpilu tomato, galite specialių padažų įpilti (aš jų gaminti nemoku... perku :)   ;) .

Ir dar tokia pikantiška detalė. Galite pabandyti 10 minučių prieš galą supilti tokį mišinį: vanduo, šaukštas krachmolo, šiek tiek druskos ir cukraus. Tuomet troškinys gaunasi tokiuose kaip drebučiuose.

 

Na pakomentuokite ;)  Papasakokite, ką kitaip darote?

 


Kaip įsikelti nuotrauką ir kiti klausimai

 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-10-12 09:13

Giedre būtinai padarysiiu tavo siūloma guliašo rezeptą. ;)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 33   Diskusijose pasisake: 7020
 
2009-06-18 20:41

as darau gan paprastai guliasa ne taip sudetingai kaip Giedre,dazniausiai imu kiaulienos mesyte supjaustau kubeliais,apverdu mesyte nuplauna ir i keptuve metu kepti ,kai apskruzta dedu tarkuotas morkas ,svoguna,ir kecupa,kai viskas keptuveje apkepa metu viska i puoda idedu lauro lapu,prieskoniu,pora skilteliu cesnako,paverdu apie valanda laiko ir ant galo idedu sauksta grietines ir sumaisyta vandeni su miltais gaunasi tirstesnis guliasas,na siaip as guliaso nesu megeja bet mano vyras ji dievina su bulviu kose


 
 
 
 
Sukurtos temos: 161   Diskusijose pasisake: 2751
 
2009-06-19 14:43

O man su tais miltais ne kartą prisvilo Nesuprantu, kodėl....


Kaip įsikelti nuotrauką ir kiti klausimai

 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 21
 
2009-06-21 21:16

ir as papasakosiu kaip darau guliasasupjaustau kiaulena(gali buti bet kokia mesa,net ir vistienos),dedu i keptuve ir ipilu vandens,kai vanduo isgaruoja biskuti apkepu,idedu sutarkuotus morkas ir svogunus,apkepu viska ,paskuj idedu sauja miltu(po biski ir maisant),o paskuj vandens stikline ar dvi ir preskoniai,viskas paruosta ,skanaus


 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-06-21 22:08

aš darau kaip ir kubus tik vietoi miltu dedu grietine, man visi padazai su miltais nepatinka




 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 652
 
2009-06-22 14:52

O as kai darau guliasa, mesos nekepinu, nes stengiuosi gaminti taip, kad ir mazoji galetu valgyti. Supjaustau kiauliena gabaliukais, sudedu i puoda, tarkuotu morku, pakepinta svoguna, jeigu turiu ir kitokiu darzoviu, druskos, pipiru, krapu, lauro lapa, naturalaus pomidoru padazo, grietines. Kai baigia virti, i keptuve ipilu truputi aliejaus, miltu, ir pakepinus sudedu i guliasa. Maniskiai labai megsta su bulviu kose ir kokiom nors salotom.


Ne visi vyrai kiaulės... Yra ir asilų

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-06-22 15:00

o as gaminu taip.kiauliena,morkas susipjaustau smulkiais kubeliais.dedu i puoda,uzpilu vandeniu,pabarstau prieskoniu,cesnako skiltele.kai jau mesa buna minksta,uzpilu pomidoru padazo,miltu ir vandens misini[del tirstumo].o nukaitus nuo ugnies truputi grietines idedu del skonio.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2009-07-23 22:19

Skanu skanu ;) tiesa sakant taip ir nedarau guliašo, naneguli širdis man prie jo.. :)







Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 20
 
2009-07-27 14:29

o as darau pagal save,be jokiu receptu,bet gal kas nores pabandyt:

 reikes:mesos,morku,svogunu,pomidoru padazo,majonezo.mesa supjaustau kubeliais ar juostelem(nuo nuotaikos priklauso)svogunus kubeliais pjaustau,sutarkuoju morkas.tada viska sumaisau su majonezu ir prieskoniais ir palieku pasimarinuot.jei ta pacia diena darau tai palaikau valanda ar 2,jei zadu daryt sekamcia diena-laikau iki jos.(laikau,nes mesa suminksteja)tada apkepinu viska,kol apskrunda,dedu i puoda ir kai jau isverda mesa,darau padaza.o padaza darau taip:pakepinu miltus,idedu prieskoniu,cesnaku smulkintu ir supilu pomidoru padaza,tada viska supilu ant mesos.skanumelis


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 4
 
2010-05-16 23:24

Liepa 2008 10 01    

Kažkodėl man tai atrodo, kad guliašas turi būti daromas iš jautienos, bet gal klystu...


guliasas daromas is bet kokios mesytes,man tai skaniausiai is vistienos


 
 

 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Edvinas