Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdam žiemai mišraines
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
4
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 17588
 
2009-08-07 16:41

ta misraine kur angel bens, na parasyti nemoku, nepykit, tikrai lb lbl skani. visad mano teta jos daro... niam niam.... net seile varva...



 



 




 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 652
 
2009-08-07 16:48

misraines ir as verdu, pas mus jos labai populiarios. o verdu is to, ka darze randu, be jokiu receptu. stai vakar priskyniau sparaginiu pupeliu, pomidoru, agurku, cukiniju, dar morku, susmulkinau, idejau druskos, pipiru, krapu, aliejaus, acto truputi, zodziu pagal skoni, truputi vandens ir istroskinus sudejau i stiklainius. dar dedu kai turiu grybu, obuoliu, zodziu, ka randu, ta sudedu.


Ne visi vyrai kiaulės... Yra ir asilų

 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-08-09 09:39

sandriukas 2009 08 07    

ta misraine kur angel bens, na parasyti nemoku, nepykit, tikrai lb lbl skani. visad mano teta jos daro... niam niam.... net seile varva...



 

man sitas variantas priimtinas, jau rytoj gaminsiu. tik vat klausti noriu dauguma rasote stikline to stikline ano - tai kiek cia konkreciau ml? kaip vienkartinis puodelis 200 ml? nes as kazkaip matuokles neturiu, bet puikiai patuoju vienkartiniu puodeliu (vidinej pusej nurodyta zyma ir 200ml) ir dar ar nepagadinsiu skonio dedama agurko, ir svoguno?


 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-08-09 09:45

toji uncle bens misraine ir mane sugunde.jei rasiu reikes nusipirkti cukiniju ir pasigaminti.pradziai nedaug,tik paragavimui,o jei ji tikrai skani,tai reikes ir daugiau pasiruosti.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-08-09 09:50

o siemet pas mane uzderejo ir geltonu ir zaliu cukiniju dar nusipirksiu raudonos saldziosios paprikos tai gausis kaip kokia trispalve :) reikes pavadinti tukstantmecio misraine (dabar viska populiaru taip vadinti :) )


 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-08-09 09:55

kristale 2009 07 30    

Sveikutės. Aš irgi darau iš cukinijos tokias mišraines, kaip Drugelis, labai skanios. Ir dar darau saldžią cukiniją, parašysiu receptuką, gal patiks. Aš ją kartais naudoju vietoj ananaso, kai darau kiniška vištieną, tai vaikui net labiau patinka negu tikras ananasas.

Saldi cukinija

apie 2 kg kubeliais pjaustytų (nuluptų) cukinijų

4/5 citrinų.

Citrinas nuplikyti verdančiu vandeniu. Smulkia trintuve ant supjaustytų cukinijų tarkuoti citrinų žieveles ir išspausti jų sultis. Po to užpilti 2 stiklines cukraus ir palikti pastovėti keletą valandų. Vėliau viską pavirti ir supilti i stiklainius. Skanaus.



 

as paklausti norejau, o nebuna kartu nuo citrinu zieveles? nes su ja reikia pakankamai atsargiai, kai darau kokius kitus patiekalus kur reikalinga citrinos zieveles truputy, tai raikia tarkuoti tik pacia geltona zievele, o po ja yra toks baltas sluoksiukas jis duoda nemalonu kartuma... sitos irgi pasidarysiu truputy paragavimui, nes vistiena megstame, o svarbiausia kad be druskos ir acto tai galesiu ir mergytei truputy pasiulyti


 
 
 
 
Sukurtos temos: 65   Diskusijose pasisake: 3593
 
2009-08-09 10:58

tiesa sakykit, o kokias dangteliais paprastai uzsukate misraines? uzsukamais ar su masinkele (kaip agurkam)?


 
 
 
 
Sukurtos temos: 67   Diskusijose pasisake: 10932
 
2009-08-09 11:34

Mmmm kiek skanių receptukų . Mes kopūstus žiemai bačkutėje užsiraugiam, kas ir kaip tik nežinau nes čia vyras mano šį darbą daro  bet labai būna skanūs . Mišrainių su cukinijom nedarau nes nepatinka man .

Dėl dangtelių tai aš tik su užsukamais darau .




 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 17588
 
2009-08-09 13:21

na ta ankal bens tai uzsukamais sukti... tikrai lb skani, bent jau man. prie visko tinka.



 



 




 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2009-08-09 15:06

Preigune, tikrai nebuvo kartu, tik zinoma, nereikia, ten jos labai storai nutarkuoti, svarbiausia, ta geltona pavirsiu. Man tai dar net ir daugiau to citrinu skonio galetu buti, as dejau 5 citrinas tam kiekiui, tai tikrai viskas liux gavosi. Ir dukrytei galesi duoti paragaut, juk viskas naturalu, maniskis tai labai sita megsta.O del dangteliu, tai as uzsukamais darau, bet siemet ir tais metaliniai darysiu, nes vyras tokia nebloga masinkele uzsukama nupirko, tik uzspaudi ir viskas, ne kaip tos senovines, kur sukt 10 eiliu reikia.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 18   Diskusijose pasisake: 2654
 
2009-08-09 18:28

kristale 2009 08 07     Doriuks 2009 08 06    

Sparagines pupeles

....

Visus produktus isskyrus acta sudedi paverdi  apie 5 min ir ipili acta ir paverdi dar apie 1 min. Tada viska pili i stiklainius ir belieka ziena megautis.

 

 

Doriukai, o čia viską kartu reikia kaitinti, su pupelemis, ar jas išvirtas atskirai reikia tuo marinatu užpilt?

Ir dar parašysiu savo receptą su šparaginėm pupelėm:

4 l vandens

16 VŠ cukraus,

4VŠ druskos,

250 ml acto,

įvairių prieskonių: l.lapelių, pipirų žirniukų, krapų.

Pupeles išvirti be druskos, sedėti į stiklainius kartu su prieskoniais ir užpilti verdančiu marinatu. Labai skanu.

 

Viska sudedi iskyrus acta, ji reikia pilti likus minutei iki virimo pabaigos. Sparagines taip pat zalios tik as jas i kokias dvi ar tris dalis perpjaunu.

 





 



 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-08-10 07:52

Daiva1007 2009 08 06    

MARINUOTI KOPŪSTAI

Supjaustyti kopūstą(aš tai kokoią 1galvą),2skilteles česnako.

Marinatui-1l.    1stikl.cukraus,1stikl.acto,2valgom.šaukštai druskos,nedaug aliejaus.

Išverdu marinatą ir užpilu ant kopūstų,palieku per naktį,paskui sudedu į stiklainius.

 

 

norejau paklausti,ar sudejus i stiklainius jie ilgai taip issilaiko?ir dar-sudejus i stiklainius,is karto ir uzsukti?

 













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-08-10 07:54

iskilo toks klausimelis-ar sudejus i stiklainius paruostas misraines,nereikia ju dar pasterizuoti?nepradeda jos rugti po keliu dienu?













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 86   Diskusijose pasisake: 13844
 
2009-08-10 07:56

as ir nesu cukinijos megeja,bet toji uncle bens kazkaip sugunde.tai va nusirasiau marinuotu kopustu,su perlinem kruopom ir uncle bens misrainytes.stengsiuos isbandyti ir pasigaminti,nes visos tos iprastos jau kaip ir pabodusios.













 


 


 


 


 


 


 


 


 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 17588
 
2009-08-10 10:18

as kopustus snd pameginsiu, kazkiek... ryt paragausim..



 



 




 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 4903
 
2009-08-10 10:25

As nekautinu misrainiu,o apkloju siltai,ir palieku nakciai,o dangtelius tai naudoju visokius,kokius tuo metu turiu.Na nebloga ta kopustu misraine.As tai kopustus darau,taip-2litrai vandens,1,5-stiklines acto,2-stiklines cukraus,4-saukstai druskos,supjaustai kopustus ir uzpili verdanciu vandeniu ir laikai kol atves pamaisant,tada nupili pravesusi vandeni,deti kopustus  i stiklainius nespaudziant,ir uzpilti verdanciu marinatu.Sita misraine mes darom ir ziema,ai dar galima ideti morku.


 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 2127
 
2009-08-10 13:33

vaivorykste 2009 08 10     Daiva1007 2009 08 06    

MARINUOTI KOPŪSTAI

Supjaustyti kopūstą(aš tai kokoią 1galvą),2skilteles česnako.

Marinatui-1l.    1stikl.cukraus,1stikl.acto,2valgom.šaukštai druskos,nedaug aliejaus.

Išverdu marinatą ir užpilu ant kopūstų,palieku per naktį,paskui sudedu į stiklainius.

 

 

norejau paklausti,ar sudejus i stiklainius jie ilgai taip issilaiko?ir dar-sudejus i stiklainius,is karto ir uzsukti?

 as tiek daug ju nedarau keleta stiklainiuka,suvalgom ir vel pasidarau.vesiai gali jie stoveti

 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 5   Diskusijose pasisake: 2127
 
2009-08-10 13:36

zinok vaivorykste ,tiek daug ju nedariau niekad,keleta stiklainiuku,bet vesiai ji gali stoveti


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 758
 
2009-08-10 15:55

gal galit kas ka patarti. turiu visa maisa saldziuju papriku. geltonos, zalios raudonos, (cia uosviene persistenge) nezinau ka su jom daryt, tiek nesuvalgysim. gal zinot buda kaip jas uzkonservuot, ar uzmarinuot, ar dar ka padaryt? tik man su smulkmenom, nes nelabai gaudausi kas kaip.ACIU!!!


 vyras yra seimos galva, o moteris - kaklas, kuris ta galva sukioja...






 

 
 
 
 
 
Sukurtos temos: 3   Diskusijose pasisake: 4903
 
2009-08-10 22:47

na va labai skaniai gaunas paprikos,1 litrui vandens;1-stikline aliejaus,0,5-stiklines cukraus,2-saukstai druskos,nuplautas paprikas perpjauti per puse ar i keturias dalis,kam patinka galima ir smulkiau.pasalini seklites,paprikas imerki i verdanti vandeni,po keliu min(5-7)istrauki,kai vanduo nuvarves deti i stiklainius,po to isvirti marinata,vandeniui uzvirus,po 5min supilti acta.Sekmes darant!


 
 

4
 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Gaminimas > Verdam žiemai mišraines

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (136)
Dukryte