Forumas > Virtuvė > Desertai > Parduotuviniai biskvitai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-01-31 14:37

Ar perkate, ar naudojate gatavus biskvitus? Anksčiau matydavau tik dviejų rūšių vokiškus, o dabar ir lietuviškų, ir rusiškų atsirado. tik kad jie kažkokie labai kieti. Ir dar nežinau, kokie pertepimai galimi: kažkada mėginau su plakta grietinėle, uogiene daryti ir tiek.

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-01-31 16:05

Neperku, biskvitą išsikepu pati.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-01-31 21:16

O aš tai tuos vokiškus perku. Iš tikrųjų- natūrali sintetika, bet pertepus skaniai ir per naktį palaikius šaldytuve- niam niam.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-01 08:38

Vokiškus kartais ir aš naudoju. Pertepu su jogurtu, pridedu vaisių...Sintetika, bet skonis neblogas. O lietuviškų ir rusiškų dar nemačiau.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-01 23:55

jei tik nesumaisysiu ar lietuviski kartais nera tik staciakampio formos, apvaliu ju nera :?

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-02 12:42

[quote=Katia][



Na tai išduok paslaptį, kuo ten taip skaniai pertepi, a?[/quote]



Labai tradicinis pertepimas- išplaku indelį grietinės su puse stiklinės cukraus pudros, tada pabaigoj įberiu šiek tiek citrinos rūgšties ir pertepu. Tik dar pridedu tarp blynų vaisių (vynuogių, ananasų, persikų) ir visokių riešutų.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2006-03-03 16:15

Yra pirkt biskvitai balti tokie, sako iš žemės riešutų ir baltymų, kieti labai kai pačiupinėji. Gal kas bandėt iš jų ką nors daryt? Sako labai skaniai gaunasi, tik aš nebandžiau...

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2006-03-03 16:30

Na ir man teko matyti biskvitus medaus tortui berods Norfos parduotuvėj. Bet aš tokiais nesigundau geriau jau pati pasidarau tai žinau iš ko

 
 
 
 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 247
 
2008-09-11 15:46

Gal kuri galėtumėt patarti, kokį pagrindą iškepti sūrio tortui, nes sausainių dėlioti kažkaip nesinori, o pirktiniai biskvitai irgi nežavi. Beje, kažkada dariau varškės kremo tortą ir bandžiau išsikepti biskvitinį pagrindą, bet jis gavosi toks kietas, kad net pastovėjęs kelias dienas ir sulaistytas sultimis, vis tiek netapo minkštu   ;( įtriu per daug buvo krakmolo, nors viską dariau pagal recepta).


 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 168   Diskusijose pasisake: 6795
 
2008-10-04 10:51

Dažniausiai perku, nes tokius dalykus gaminti tenka retai ir ir nesicackinu :)






Vaikas visada gali išmokyti suaugusįjį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties,visuomet būti kuo nors užsiėmusiu ir iš visų jėgų reikalauti to, ko trokšti.

 
 
 
 
Sukurtos temos: 161   Diskusijose pasisake: 2751
 
2008-10-10 10:10

Aš kol viryklės nepasikeičiau - biskvitų kepti negalėjau

O dabar - kaifuoju, kad pati galiu išsikepti ;)

O kad kietas gavosi... tai labai keista Nes gali neiškilti, gali subliūkšti, bet kietas niekad neišeina...  

 

Biskvitas - paprastai labai (dar pasitikslinsiu komponentus kitą dieną :)   ;) :

6 kiaušiniai

1 stiklinė cukraus

2 stiklinės miltų

4 šaukštai aliejaus

kepimo milteliai

 

Svarbiausiai: baltymus plakti atskirai nuo trynių. Tai eiga būtų tokia:

trynius išsukti su cukrumi, tuomet supilti aliejų, miltus ir kepimo miltelius. Tešla tokia gausis nei į tvorą, nei į mietą - gana kietoka.

Baltymus išsukti iki standumo, dėti po truputį į tešlą ir maišyti su šaukštu!!! Atsargiai maišyti. Tešla tuomet tampa puri, su tokiais burbuliukais.

Kepti karštoje orkaitėje. Įlysti į orkaitę galima anksčiausiai po pusvalandžio. Jei abejote, ar iškepė - tuomet tikrinkite su degtuku arba pagaliuku mediniu: jei tešla prikimba, tuomet dar pakepkite, jei nekimba - nekepkite :)

 

Na papasakokite, kaip sekėsi kepti


Kaip įsikelti nuotrauką ir kiti klausimai

 
 
 
 
Sukurtos temos: 25   Diskusijose pasisake: 3423
 
2008-10-10 10:28

dar kai buvau panele ir gyvenome su tevais tai daznai pirkdavome tuos biskvitus bet dabar jau net neatsimenu kada is ju kanors dariau,dazniausiai kepu visokius pyragus ir ju neprireikia,bet aciu uz recepteli jei kada prireiks butinai pasinaudosiu







Lilypie Pregnancy tickers


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2008-10-10 22:12

As kepiot daug ka megstu, bet biskvitu kazkaip nekepu, reikes pabandyt. Kai darau torciuka, naudoju pirktinius, jei ant neblogo uztaikau, visai nieko buna..


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 32
 
2008-10-25 22:56

ir as  neperku kepu pati, skaniau


 
 
 
 
Sukurtos temos: 0   Diskusijose pasisake: 143
 
2008-11-06 10:26

Kai tingiu kepti, tai perku.

Pertepimą gaminu pati:

 

500g grietinės,

1pakelis želatinos

1 citrinos žievelių ir sultys

2/3 stiklinės cukraus

Paruošimas

Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje, nuo citrinos nutarkuoti ževeles(tik geltoną dalį), išspausti sultis, sumaišyti su grietine ir cukrumi, želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje,supilti į grietinės masę, viską gerai išmaišyti ir pastatyti į šaldytuvą kad masė šiek tiek sustingtų, tik nepersistenkit, masė neturi visiškai sustingti pertepti biskvitus (sluoksniuojant galima dėti vaisius) ir dėti į šaldytuvą iki visiško sustingimo

 


Žmogaus smegenys panašios į tuščią palėpę. Ten galima sudėti viską ką tik nori, bet jei užkišite ją šlamštu, tai vieną gražią dieną bus sunku surasti reikalnigą daiktą. Šerlokas Holmsas

 

 
 
 
 
Sukurtos temos: 10   Diskusijose pasisake: 247
 
2008-11-17 21:54

Ciuciundra 2008 11 06    

Kai tingiu kepti, tai perku.

Pertepimą gaminu pati:

 

500g grietinės,

1pakelis želatinos

1 citrinos žievelių ir sultys

2/3 stiklinės cukraus

Paruošimas

Želatiną išbrinkyti šaltame vandenyje, nuo citrinos nutarkuoti ževeles(tik geltoną dalį), išspausti sultis, sumaišyti su grietine ir cukrumi, želatiną ištirpinti karšto vandens vonelėje,supilti į grietinės masę, viską gerai išmaišyti ir pastatyti į šaldytuvą kad masė šiek tiek sustingtų, tik nepersistenkit, masė neturi visiškai sustingti pertepti biskvitus (sluoksniuojant galima dėti vaisius) ir dėti į šaldytuvą iki visiško sustingimo

 


O jeigu vietoje grietinės naudočiau jogurtą? Gal irgi neblogai gautūsi, nes su grietine truputi rieboka
 


 


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 512
 
2012-01-29 17:23

Kepu biskivita, karta radau kitame forume labai gera biskvito recepta jame nereikia terliotis su baltymu atskyrimu nuo tryniu, o biskvitas gaunasi superinis  




 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 618
 
2012-02-01 16:18

Elene 2012 01 29    

Kepu biskivita, karta radau kitame forume labai gera biskvito recepta jame nereikia terliotis su baltymu atskyrimu nuo tryniu, o biskvitas gaunasi superinis  


niekada neatskiriu baltymu nuo tryniu ir viskas iseina kuo puikiausia :D


 
 
 
 
Sukurtos temos: 1   Diskusijose pasisake: 512
 
2012-02-01 17:58

Kol nezinojau, kad ir taip galima, tai atskirdavau visada  bet dabar nebesivarginu, o biskvitas nei karto nesusmego ir daug skanesnis 




 
 

 


Viršun ^ | Forumas > Virtuvė > Desertai > Parduotuviniai biskvitai

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (168)
ERNESTAS