Forumas > Virtuvė > Karštieji patiekalai > Blynai
 
 
 
Jei norite diskutuoti, turite Užsiregistruoti arba Prisijungti
 
 

Blynai

 
 
 
2
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-01 19:39

Dar miltinius blynus kepu taip. Susitaisau įprastą tešlą, susipjaustau obuolius plonomis, apvaliomis riekelėmis. Tada dedu tešlą į keptuvę, ir į kiekvieną blyną, po riekelę obuolio.Ir taip iškepu. Apibarstau cukrumi.

Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-01 19:58

Kepu dar tokius blynus: padarau tešlą kaip blynams paprastiems, bet tokią tirštesnę, kad nebūtų skysta, susipjaustau sūrį gabaliukais ( ne mažais) , imu tuos gabaliukus, mirkau toj tešloj ir kepu

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-02-02 18:17

Blyneliai apelsinų padaže (viena porcija)
2 lietnių blynų,
100g apelsinų padažo
poros riekučių apelsino ir plaktos grietinėlės papuošimui

LIETINIAMS: 300g miltų,
0,5l pieno,
50g aliejaus,
50g cukraus

Iš šių produktų pagamint vienalytę masę ir kept karštoje keptuvėje.

APELSINŲ PADAŽUI:0,5l apelsinų sulčių,
100g cukraus,
25g kramolo

Stiklinėje apelsinų sulčių ištirpint krakmolą. Likusias sultis užvirt,supilt cukrų.Į verdantį sirupą maišant pilt sultis su krakmolu ir laukt,kol sutirštės.


Lietinius blynelius sulankstyt į keturias dalis ir apkept. Į lėkštę įpilt šalto arba karšto apelsinų padažo,sudėt lietinius bynelius,papuošt apelsino riekelėmis ir plakta grietinėle

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-09 21:56

Šįryt atradau naujus blynus,viskas iš taupumo,jau suvalkiete patapsiu Nuo vakarienės buvo likę penkių grudų(manau nesvarbu kokie dribsniai) dribsnių košės,ji dar ir su sėmenimis buvo,tai į tą košę įmušiau 2kiaušinius, pridėjau miltų,cukraus,truputį pieno,gavosi tokia tiršta masė.kabinau su šaukštu ir kepiau.Abu su vaiku apsivalgėm :lux

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-11 13:49

Deivida, davei l. gera minti :? ,o as vis tas koses atiduodavau suniui,nes neismastydavau ka padaryti. dabar kai liks tikrai pabandysiu blynus kepti,uolab,kad tokie blynai dar ir sveikesni :lux

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-15 15:55

Kai lieka virtų ryžių
Aš kepu tokius blynelius, virti ryžiai, kiaušinukas, miltai ir pienas (ir/arba vanduo), viską sumaišai ir kepi, tešla turi būti kaip paprastų blynų. Mums labai skanu :lux

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-03-30 15:47

o man labai patinka miltinia blynai su razinomis, ir nesvarbu ar cirviniai ar paprasti labai skanu. o valgom juos su grietine
dar skanu lietiniai blyneliai su tarkuoto surio ir krabu lazdeliu padazu(idara sumaisyti su majonezu).valgomi su grietine

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-29 15:17

Sveikos,
Mes su vyru laaabai mėgstame blynus. Dažniausiai kepu lietinius, blynus su obuoliais ir k.t. Bet labai norėčiau išmokti kepti mielinius blynus. Tikėkit, netikėkit - bet kiek tik kepiau, niekad man jie neišeina... Atsimenu mokykloje kepdavo mielinius blynus ( vadindavosi mieliniais sklindžiais), tai jie būdavo išsipūtę, stori ir labai purūs, o man amžinai gaunasi kažkokie susiploję, o jei ir išeina kiek storesni, tai kai sudedu į bendrą indą, vistiek tampa ploni...

O pati pasiūlysiu labai skanių blynelių receptuką.

Reikės:
1. Miltų
2. Cukraus
3. Kiaušinio (jei darot didelį kiekį, tai pravers 2 kiaušiniai)
4. Kefyro arba rūgpienio, ar pasukų...
5. Sodos
6. Razinų
7. Vanilinio cukraus

Prieš ruošiant tešlą, razinas užpilti verdančiu vandeniu, jog suminkštėtų ( galima ir pavirti) Iš miltų, rūgpienio, cukraus, žiubsnelio vanilinio cukraus ir kiaušinių sumaišyti tirštoką tešlą, sodą nugesinti nedideliame kiekyje rūgpienio, ir supilti į tešlą. ( Norint, kad blynai būtų labiau išsipūtę, sodos nepagailėti) Galiausiai į tešlą suberti iš vandens išgriebtas razinas (jų irgi negailėti). Turi gautis gan tirštoka tešla, kurią maišant susidarytų burbuliukai.
Kepant naudoti kuo mažiau aliejaus, tada blynai bus purūs, pūsti ir skonis primins palangoje kepamus vaflius. Valgyti su uogiene, skanaus.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-31 09:48

neseniai kepiau tokius:

smulkiai pjaustytos krabų lazdelės,
kiaušinis,
majonezs,
krakmolas (neturėjau, tai dėjau miltus)

labai skanu.


 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-31 11:29


Reiktu pabandyti Mamka tavo receptuka user posted image Labai labai megstu krabu lazdeles ir viska kas su jomis paruosta user posted image Gal gali parasyti koks padaziukas prie siu blyniuku tiktu


Paskutinį kartą redagavo: pa_radize (2009-06-22 18:08)

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-31 11:36

mes po darbo buvom išalkę, tai sukirtom be padažiuko. Manau galima būtų pabandyt su svogūniukais, majonezas čia lyg ir ne į temą, nes į tešlą dedamas. Kas dar...hmmm...aha, pirkau neseniai tokį Remia garstyčių padažą, tai gal visai nieko būtų. Bet ir be jokio padažo labai skanu, nes jie tokie minkšti, ne sausi.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-08-31 11:38

neseniai lietinių blynų pertepimui išbandžiau Rokiškio varškę su prieskoniais, niam niam pikantiški blyneliai

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-09-02 16:25

o mes labai megstam zento blynus:
tesla padaroma kaip lietiniam, tik tirstesne grietines tirstumo, plius dar reik desros geriausia "slapenka", lyditas suris. tada i keptuve dedi sauksta teslos, desros gabaliuka, surio ir vel teslos, kad pasisleptu. iskepus valgom su majonezo ir pomidoru padazo "makalyne".

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-04 15:33

Mes irgi labai megstam lietinius su ivairiais idarais( aukle pripratino), bet nemoku iskept lietiniu
kai bandau juos apverst plysta.
Bukit geros pasakykit kaip darot tesla?

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-04 15:39

Daznai kepu krabu lazdeles tesloje ir nuolat lieka tos teslos. pabandziau iskept blynu. Labai skanu.
tesla: miltai, kiausinis, vegeta, alus

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-04 15:50

QUOTE(mamka @ Aug 31 2005, 10:36 AM)
mes po darbo buvom išalkę, tai sukirtom be padažiuko. Manau galima būtų pabandyt su svogūniukais, majonezas čia lyg ir ne į temą, nes į tešlą dedamas. Kas dar...hmmm...aha, pirkau neseniai tokį Remia garstyčių padažą, tai gal visai nieko būtų. Bet ir be jokio padažo labai skanu, nes jie tokie minkšti, ne sausi.
[right][snapback]72812[/snapback][/right]

As labai panasius kepu, tik vietoj krabu vistienos file smulkiai supjaustyta, majonezo , krakmolo, kiausinis, prieskoniai. labai gerai, kad mase bent pora valandu pastovetu. Per baliuka liaudis galvojo, kad vistienos kepsni valgo.

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-10-04 19:26

naujausiam "Mažylio" numeryje yra įdomių bulvinių blynų receptukų, vieną jau kaip tik šiandien išbandžiau

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2005-11-29 13:54

QUOTE(naina @ Nov 29 2005, 02:24 PM)

Deivida parašyk tikslų receptą kaip žemaičius gaminti, nes seniai bedarius, o ir kiek pamenu, tai tokie pabyrantys gavosi 

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2006-01-19 16:22

Blyneliai su silke ir lydytu sūriu ir saldūs blyneliai

user posted image

O dariau taip: 2 kiaušinius išplakiau su trupučiu druskos, įpyliau 0,5l pieno , vėl išplakiau ir įdėjau miltų, kad tešla būtų grietinės tirštumo (tešlą padalinau į dvi dalis, didesnę dalį palikau silkės blyneliams) , tuomet į tešlos dalį sudėjau, kokius 200g lydyto sūrio ir 3 silkės filė juosteles . Ir viską suplakiau (sūris ir silkių filė turi susitrinti į vientisą masę). Saldiems blyneliams į tešlą įdėjau šaukštą cukraus ir išmaišiau gerai. Na , o jau tuomet iškepiau ir suvalgėm skaniai

 
 
Mama.lt
 
 
Mama.lt
 
2006-01-20 00:07

MORKŲ SKLINDŽIAI

10 morkų, 0,5- 1 stikl. miltų, 1-2 kiaušiniai, 1 v. šaukštas cukraus, 2 v. šaukštai varškės, truputėlis druskos.

Bulvine tarka sutarkuoti morkas, pridėti varškę, gerai išplaktus kiaušinius, cukrų, druską ir miltus. Viską gerai išmaišyti, kepti aliejuje.
Skanu karšti su grietine ir cukrumi.

 
 

2
 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Šiandien gimtadienius švenčia (173)
Emilija