Apverstas sluoksniuotos tešlos pyragas su kriaušėmis
Apverstas sluoksniuotos tešlos pyragas su kriaušėmis
Autorius: Diana
Jums reikės
400 g
sluoksniuotos mielinės tešlos
 
6
kriaušių
 
100 g
rudojo cukraus
 
1
citrinos
 
60 g
sviesto
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Citriną apliekite verdančiu vandeniu (tuomet skonis bus švelnesnis), palaukite, kol atvės ir nutarkuokite žievelę. Sultis išspauskite į atskirą indelį.

Kriaušes nuskuskite, pašalinkite sėklas, supjaustykite riekelėmis. Nedelsiant apšlakstykite trečdaliu turimų citrinų sulčių, kad nepatamsėtų.

Cukrų suberkite į storadugnį puodą ar keptuvę, supilkite likusias sultis, citrinos žievelę, kaitinkite, kol ištirps. Sudėkite sviestą. Išmaišykite. Suberkite kriaušių skilteles, viską kaitinkite dar 5-8 min. Iki kol suminkštės.

Suminkštėjusias kriaušes sudėkite į sviestu pateptą, neaukštą, apvalią kepimo formą. Galima apibarstyti riešutais.

Puode likusį sirupą pavirkite iki kol susidarys karamelė, sutirštės. Supilkite ant kriaušių. Ant viršaus uždėkite tešlos lakštą, palenkiant į vidų kraštelius, kad būtų tarsi dangtis.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min.

Ant iškepto ir truputį atvėsusio pyrago uždėkite didelę lėkštę ir jį atsargiai apverskite. Karamelizuotos kriaušės atsidurs ant tešlos.

Pyragą patiekite su vaniliniais ledais, plakta grietinėle. Kriaušes galima pakeisti obuoliais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (150)
Martynas