Pievagrybių sriuba su sūriu ir grietinėle
Pievagrybių sriuba su sūriu ir grietinėle
Autorius: Diana
Jums reikės
1 L
vandens (arba sultinio)
 
200 g
pievagrybių
 
100 ml
grietinėlės (riebios)
 
pagal skonį
druskos, pipirų, krapų arba petražolių
 
1
svogūno
 
kepimui
sviesto
 
1
morkos
 
1
lydyto sūrelio
 
2
bulvių
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Užvirkite vandenį, suberkite nuskustas, kubeliais pjaustytas bulves, pasūdykite, virkite 10 min.

Morką sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite, grybus pavalykite, supjaustykite riekelėmis. Viską apkepinkite svieste apie 5 min. Gautą mišinį sudėkite į puodą su 10 min. jau pavirusiomis bulvėmis, virkite dar 7 min.

Į sriubą sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą lydytą sūrelį (galima naudoti sūrelį su grybais), supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, smulkintais krapais ar petražolėmis. Virkite dar 3-5 min.

Išvirtą sriubą nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir leiskite pastovėti 10 min.

Kvapni, soti ir greitai paruošiama sriuba. Ją galima ruošti ir su kitais grybais, tačiau juos (priklausomai nuo rūšies) gali reikėti prieš tai apvirti.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (170)
Ema