Keksas su obuoliais ir džiovintais vaisiais
Keksas su obuoliais ir džiovintais vaisiais
Autorius: Nijolė
Jums reikės
1 šaukštelio
sodos
 
3
obuolių
 
2 stiklinių
miltų
 
0.5 šaukštelio
muskato riešuto
 
1 šaukšto
kakavos
 
3
kiaušinių
 
1 stiklinės
aliejaus (rapsų, saulėgrąžų)
 
1 šaukštelio
cinamono
 
12
graikinių riešutų
 
0.5 stiklinės
džiovintų vaisių, uogų
 
2 stiklinių
cukraus
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Sumaišykite persijotus miltus, cukrų, kakavą, sodą, muskato riešutus, cinamoną. Įmuškite kiaušinius ir supilkite aliejų. Viską išplakite.

Į tešlą suberkite nedideliais kubeliais pjaustytus ar tarkuotus obuolius (be žievelės), pasmulkintus riešutus, džiovintus vaisius.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.

Rudeniu bei žiemos šventėmis ir šildančiais prieskoniais kvepiantis skanėstas.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (170)
Gvidas