Su pievagrybiais užkeptos bandelės
Su pievagrybiais užkeptos bandelės
Autorius: Ieva
Jums reikės
5
bandelių
 
150-200 g
pievagrybių
 
1
svogūno
 
50 g
sūrio
 
2
pomidorų
 
1 pundelio
žalumynų
 
pagal skonį
garstyčių
 
pagal skonį
majonezo
 
pagal skonį
adžikos
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Nedidelę dalį bandelių viršaus nupjaukite, vidų išskobkite (tik nereikia labai nuploninti sienelių, nes bandelės nelaikys formos). Bandelių viršaus iš išskobto minkštimo nereikės, bet neišmeskite, galėsite panaudoti kotletams ar sudžiovinti ir sumalti džiūvėsius.

Sumaišykite majonezą, adžiką ir garstyčias. Tikslias proporcijas pasirinkite pagal tai, ką labiau mėgstate. Pavyzdžiui, jeigu patinka aštriai, tai naudokite daugiau adžikos. Gautu padažu patepkite išskobtų bandelių vidų.

Svogūną smulkiai supjaustykite, grybus pavalykite ir taip pat supjaustykite. Apkepinkite aliejuje iki kol suminkštės, pagardinkite druska, pipirais. Kepintus grybus sudėkite į bandeles.

Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite ant bandelių, pabarstykite tarkuotu sūriu.

Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje 7-10 min. iki kol išsilydys sūris ir apskrus.

Tiekiant pabarstykite smulkintais žalumynais.

Tokias bandeles galima ruošti ir su kitais grybais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (129)
aiste