Šokoladinis pyragas be miltų
Šokoladinis pyragas be miltų
Autorius: Gabija
Jums reikės
100 g
juodojo šokolado
 
1 šaukšto
kavos
 
1 šaukšto
konjako
 
3
kiaušinių
 
0.25 stiklinės
cukraus
 
100 ml
grietinėlės (riebios, plakimui)
 
2 šaukštelių
sviesto
 

Paruošimas

Šokoladą išlydykite mikrobanginėje arba virš vandens garų, į jį įpilkite konjaką (galite nenaudoti, bet jis suteikia malonų aromatą), suberkite kavą. Palikite šiek tiek atvėsti.

Kiaušinius šiek tiek išplakite. Indą statykite ant vandens vonelės (puodo su ant nedidelės ugnies vos vos verdančiu ir garuojančiu vandeniu). Plakant berkite cukrų. Plakite maždaug 3 min. Nukelkite.

Atskirame inde išplakite grietinėlę, ją atsargiai įmaišykite į šokoladą, tuomet įmaišykite kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite, tačiau neplakite.

Formą patepkite sviestu ir sukrėskite tešlą.

Pyragą kepkite iki 170C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Šis pyragas - suflė sodraus skonio, tačiau labai švelnus, tirpstantis burnoje. Jį galite patiekti su plakta grietinėle, uogomis, ypač tiks avietės.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (129)
Juliukas.