Makaronai su kreminiu padažu ir lašiša
Makaronai su kreminiu padažu ir lašiša
Autorius: Rita
Jums reikės
200-250 g
makaronų
 
200 g
lašišos filė be odos
 
50 ml
baltojo, sauso vyno
 
2 skiltelių
česnako
 
200-250 ml
grietinėlės (15% riebumo)
 
200-250 g
rikotos sūrio
 
1 pundelio
petražolių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 
kepimui
sviesto
 

Paruošimas

Shutterstock nuotr.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio. Nepervirkite. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų ir pasibaigtų virimo procesas.

Lašišą supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos lengvai apkepkite svieste iki kol susidarys rusva plutelė, tuomet pridėkite smulkiai sukapotą česnaką, pilkite vyno (galima pakeisti sultiniu ar visai nenaudoti) ir ant nedidelės ugnies pakaitinkite, kol vynas nugaruos.

Supilkite grietinėlę, sudėkite virtus makaronus, pagardinkite druska, pipirais. Atsargiai išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite, kol grietinėlė truputį sutirštės. Įmaišykite rikotos sūrį, minutėlę palaukite ir nukelkite nuo ugnies.

Patiekite apibėrę smulkintomis petražolėmis.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (170)
Gvidas