Grietinėje troškinti balandėliai su Pekino kopūstu
Grietinėje troškinti balandėliai su Pekino kopūstu
Autorius: Karolina
Jums reikės
800 g
faršo
 
1
svogūno
 
1
morkos
 
50 g
nevirtų ryžių
 
1
Pekino kopūsto
 
1 šaukšto
pomidorų pastos
 
350 ml
neriebios grietinės
 
2 šaukštų
aliejaus
 
pagal skonį
lauro lapelių
 
pagal skonį
pipirų grūdelių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Morką nuskuskite, sutarkuokite. Svogūną smulkiai supjaustykite. Svogūną ir morką apkepinkite aliejuje. Ryžius išvirkite. Viską įmaišykite į faršą, pagardinkite druska, pipirais.

Nupjaukite kietąją kopūsto dalį. Kopūstą įstatykite į verdantį vandenį (nereikia, kad visas kopūstas būtų apsemtas, reikia, kad būtų apsemta tik kietoka apačia), pavirkite minutę.

Apvirtą kopūstą išskirstykite lapais. Į kiekvieno lapo centrą dėkite šiek tiek paruošto faršo, susukite.

Paruoštus balandėlius sudėkite į puodą ar kepimo indą, dėkite kelis lauro lapelius, kelis pipirų grūdelius. Užpilkite grietinės ir pomidorų pastos mišiniu.

Uždengus troškinkite ant nedidelės ugnies arba iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Labai skanūs, švelnūs balandėliai, kuriuos patiekite su bulvėmis, žalumynais.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (201)
Ignas