Susuktas mielinis pyragas su aguonomis
Susuktas mielinis pyragas su aguonomis Susuktas mielinis pyragas su aguonomis Susuktas mielinis pyragas su aguonomis Susuktas mielinis pyragas su aguonomis Susuktas mielinis pyragas su aguonomis
Autorius: Karolina
Jums reikės
500 g
miltų
 
1
kiaušinio
 
1 šaukšto
sausų mielių
 
250 ml
kefyro
 
10 šaukštų
cukraus
 
1 šaukšto
sviesto
 
5 šaukštų
aliejaus
 
žiupsnelio
druskos
 
1 stiklinės
aguonų
 
aptepimui
kiaušinio trynio
 

Paruošimas

Miltus persijokite, sumaišykite su mielėmis, 4 šaukštais cukraus, druska, išmaišykite. Į sausą mišinį įmuškite kiaušinį, pilkite kefyrą, aliejų, dėkite sviestą. Suminkykite elastingą tešlą.

Tešlą sudėkite į indą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite kilti šiltoje vietoje apie pusvalandį. Tuomet tešlą perkočiokite ir dar pusvalandį palikite kilti.

Paruoškite įdarą. Aguonas užpilkite šlakeliu vandens ir pavirkite, kol aguonos šiek tiek suminkštės. Aguonas patrinkite. Suberkite likusius 6 šaukštus cukraus. Išmaišykite.

Gaminame pyragus - iš nurodyto kiekio gausis 2 pyragai, tad pakilusią tešlą padalinkite iš dviejų dalių.

Tešlos dalį iškočiokite ant miltuoto stalo į ploną stačiakampį. Ant jo paskirstykite pusę aguonų įdaro. Susukite vyniotinį.

Nelabai lygius vyniotinio kraštelius nupjaukite (daug nupjauti nereikia, per 2 pirštus iš abiejų pusių). Dabar vyniotinio kraštus sujunkite, suspauskite pirštais, kad pasidarytų žiedelis. Šį žiedelį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Visą žiedelį įpjaukite 1-2 cm storumo riekelėmis (nereikia perpjauti iki galo). Formuokite pyragą - vieną riekelę truputį paverskite ir atkelkite į centrą, sekančią - tik truputį paverskite ant šono. Šitaip perkelkite visas riekeles. Kas antra riekelė nukeliaus į tuščią žiedelio centrą ir taip jis užsipildys. Centre vis tiek liks nedidelė skylutė, į ją įdėkite šiek tiek paformuotus tešlos gabaliukus, kurie liko nuo gamybos pradžios, kuomet nupjovėte vyniotinio kraštelius. Pyrago formavimo procesą rasite nuotraukose.

Šitaip suformuokite ir kitą pyragą.

Suformuotus pyragus paridenkite rankšluosčiu ir palikite kilti dar apie 20 min.

Pyragus aptepkite plaktu tryniu ir kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.

Iškeptus pyragus dar karštus vėl uždenkite rankšluosčiu ir palikite pabręsti, kol šiek tiek atvės.

Gardus ir tikrai labai dailus kepinys! Galima kepti ir su kitokiu įdaru - smulkintų riešutų, tarkuotų ir su cinamonu sumaišytų obuolių, sviesto ir cinamono, smulkiai pjaustytų džiovintų vaisių, uogų...
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (150)
Vaida