Balta mišrainė su kriaušėmis
Balta mišrainė su kriaušėmis
Autorius: Aistė
Jums reikės
5
bulvių
 
2-3
morkų
 
1
didesnės kriaušės
 
0.5
svogūno
 
150 g
kumpio
 
100 g
konservuotų žirnelių
 
100-150 g
majonezo
 
2 šaukštelių
citrinos sulčių
 
pagal skonį
druskos, pipirų
 

Paruošimas

Morkas ir bulves išvirkite neskustas. Atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais.

Kriaušę (geriau tinka kietesnė), jeigu jos odelė kieta, nulupkite, pašalinkite sėklas, taip pat supjaustykite kubeliais.

Konservuotus žirnelius perplaukite, palikite apdžiūti.

Kumpį supjaustykite kubeliais.

Svogūną smulkiai supjaustykite, nuplikykite verdančiu vandeniu, kad nebūtų toks aštrus. Svogūną galima pakeisti poru, svogūnų laiškais.

Viską sumaišykite, pagardinkite druska, pipirais, citrinų sultimis, užtaisykite majonezu. Mišrainę valandėlę palaikykite šaldytuve, kad pasiskirstytų skoniai.

Tradicinė, puikiai žinoma mišrainė su skonį pagyvinančiu „cinkeliu“.
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (171)
Džiugas