Sveikata > Šeimos sveikata > Natūrali medicina: naminis...
 

Natūrali medicina: naminis sirupas nuo kosulio


2017 10 12 | Autorius: Mama.lt, Shutterstock nuotr.
 

Naminio sirupo nuo kosulio gamybai naudojami didžiausi peršalimo ligų priešai - imbieras, medus, citrina, svilarožės šaknis, ramunėlės ir cinamonas. Šį sirupą labai lengva paruošti, jis efektyviai padeda kamuojant kosuliui, o taip pat yra labai skanus!

Naminis sirupas nuo kosulio iš veiksmingiausių gamtos dovanų

Imbieras. Ši šaknis jau nuo senų senovės vertinama dėl savo antibakterinių savybių. Imbiere netrūksta antioksidantų, jis ne tik kovoja su žalingais mikroorganizmais, bet ir slopina skausmą, gerklės perštėjimą, mažina uždegiminius procesus.

Medus. Bitučių sunešta gėrybė pelnytai vadinama vienu stipriausių gamtinių antibiotikų. Medus efektyviai kovoja su bakterijomis ir virusais, slopina uždegimą, tad yra tiesiog nepamainomas sergant peršalimo ligomis.

Citrina. Puikiai žinoma, kad citrinoje esantis vitaminas C stiprina imunitetą bei padeda apsisaugoti nuo ligų, citrina turi antivirusinių ir antibakterinių savybių.

Vaistinės svilarožės šaknis. Baltai rausvais žiedeliais pasipuošęs augalas dar vadinamas piliarože. Liaudies medicinoje ji naudojama sergant įvairiomis kvėpavimo sistemos ligomis, ypač kamuojant sausam kosuliui, sergant bronchitu. Preparatai iš vaistinės svilarožės šaknies suskystina bronchų sekretą ir taip palengvina atsikosėjimą.

Ramunėlės. Šių žolelių arbata ramina, sumažina skausmą ir uždegimą, susilpnina raumenų spazmus kosint.

Cinamonas. Kvapnus prieskonis greitina kraujo ir medžiagų apykaitą, šildo, tad padeda orginizmui greičiau „išsivalyti“.

 

Naminio sirupo nuo kosulio receptas

Jums reikės:
2 šaukštų džiovinto, malto imbiero;
2 šaukštų džiovintos vaistinės svilarožės šaknies;
2 šaukštų džiovintų ramunėlių žiedų;
2 šaukštų citrinos sulčių;
1 šaukštelio malto cinamono;
200 g natūralaus medaus;
300 ml vandens.

Gaminimas:
Džiovintą vaistinės svilarožės šaknį užpilkite verdančiu vandeniu ir pastatykite ant garų vonelės (ant kito indo su verdančiu vandeniu), kaitinkite 15 min. Tuomet suberkite ramunėles, imbierą. Kaitinkite dar 3 min., suberkite cinamoną.

Nukelkite indą nuo ugnies, uždenkite ir palikite nusistovėti 20 min. Praėjus šiam laikui, perkoškite.

Į tebešiltą skystį (jeigu visai atšalo, truputėlį pašildykite) supilkite citrinos sultis, sudėkite medų ir labai gerai išmaišykite.

Paruoštą sirupą supilkite į švarų indelį, užsukite ir laikykite šaldytuve.

Suaugusiems reikėtų vartoti 1 šaukštą sirupo 3 kartus per dieną, likus 30 min. iki valgio. Vaikams (prieš tai būtinai pasitarus su gydytoju) reikėtų duoti ne šaukštą, bet mažą šaukštelį, taip pat tris kartus per dieną, prieš valgį.
 


 
Taip pat skaitykite
Joga - indų mokymas, stiprinantis kūną bei raminantis mintis. Siūlome išmokti 5 paprastas jogos pozas, kurios labai greitai ir...

Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) nupirkta gripo vakcina, kuria nemokamai skiepijami rizikos grupėms...

Česnakas - kiekvienoje virtuvėje randamas prieskoninis augalas, suteikiantis patiekalams truputį aitrumo ir malonaus aromato, tačiau, ar...

Permainingi rugsėjo orai paspartino peršalimo ligų sezono pradžią. Praėjusią savaitę sergančiųjų ūminėmis viršutinių...

Rašyti komentarą

 
 
 
 

 
Šiandien gimtadienius švenčia (150)
Vaidas